Όλα όσα θες να μάθεις για τη βιοποικιλότητα σε έναν δικτυακό τόπο

0

Τον πιο ολοκληρωμένο δικτυακό τόπο για τη φύση και τη βιοποικιλότητα παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής», Κέντρο ΓΑΙΑ, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ).

Ο δικτυακός τόπος www.biodiversity-info.grπαρέχει στον επισκέπτη του άμεση και εύκολη πρόσβαση στο πολύτιμο αρχείο και τη βιβλιοθήκη του ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ, σε επιστημονικές μελέτες, έρευνες, αρχειακό και εκπαιδευτικό υλικό, χάρτες, εκδόσεις κ.λπ.

Στόχος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνική φύση καιβιοποικιλότητα, φροντίζοντας για τη διάδοση της γνώσης στο ευρύ κοινό αλλά και για την τεκμηρίωση σχετικών θεμάτων ως πηγή και εργαλείο της επιστημονικής κοινότητας. Να δημιουργήσει έναν κόμβο διάχυσηςεπικαιροποιημένης πληροφορίας και αρχείων, να παρέχει επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, να ευαισθητοποιεί το κοινό για τις φυσικές, οικονομικές και πολιτιστικές αξίες της ελληνικής φύσης και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του σε δράσεις προστασίας.

Οργανωμένος σε τρεις κύριες ενότητες πληροφορίας, κατευθύνει τον επισκέπτη να γνωρίσει τη φύση και τη βιοποικιλότητα της Ελλάδας, να ανακαλύψει χρήσιμες πληροφορίες, νασυμμετάσχει σε δράσεις για τη διατήρηση και ανάδειξή της. 

Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε με σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στα ψηφιακά τεκμήρια της Βιβλιοθήκης του ΕΚΒΥ (Ψηφιακό Αποθετήριο), σε γεωχωρικά δεδομένα για τη φύση και τη βιοποικιλότητα (Δικτυακός Χάρτης Φύσης και Βιοποικιλότητας) και στα αντίστοιχα μεταδεδομένα τους (Δικτυακός Κατάλογος Μεταδεδομένων).

No comments

Γιώργος Μεράντζας στο Ρυθμό Stage

Γιώργος Μεράντζας Όλα είναι εδώ Παρασκευή 20-27 Ιανουαρίου και 3-10 Φεβρουαρίου Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το τραγούδι «Παλιά καλοκαίρια», των Χάρη κ Πάνου Κατσιμίχα σε ...