Oλοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

«Χαίρεστε και αγαλλιάσθε» (Exsultate, Jubilate –W.Α.Mozart) τραγούδησε η διακεκριμένη παγκοσμίως σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν στην τελευταία συναυλία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που ολοκληρώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε (19 Αυγούστου). Ήταν μία πανηγυρική λήξη, με το Κάστρο του Μολύβου να γεμίζει, ακόμη και στα βραχάκια και τις πολεμίστρες γύρω από την σκηνή, από ακροατές όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Προηγήθηκαν δέκα ημέρες έντονων Φεστιβαλικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν με συναυλίες σε τοποθεσίες της Λέσβου μοναδικής ομορφιάς συνδυασμένες με την οινογνωσία, τα θερμά λουτρά, την φυσική ιστορία και την αρχαιολογία και συνεχίστηκαν με μουσικές στιγμές έκπληξη που απροειδοποίητα πραγματοποιούνταν σε διάφορα μέρη του Μολύβου και τις 6 συναυλίες στο Κάστρο που λειτούργησαν συνολικά ως μία πορεία προς την «Κάθαρση», την φετινή θεματική του Φεστιβάλ.

1.3rd Molyvos International Music Festival c Giorgos Papadopoulos

Οι 21 διακεκριμένοι μουσικοί από όλο τον κόσμο συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό. Όλοι, σολίστ που συμπράττουν με τις σημαντικότερες ορχήστρες διεθνώς, τις μέρες που βρέθηκαν στο νησί της Λέσβου, δημιούργησαν μοναδικά μουσικά σύνολα ειδικά για το Φεστιβάλ, λειτούργησαν ομαδικά και αρμονικά, προσφέροντας στους ακροατές ερμηνείες υψηλότατου επιπέδου, που ξεχείλιζαν από συναίσθημα. Έχτισαν γέφυρες επικοινωνίας με το κοινό, δείχνοντας τον δρόμο προς τον ανεξάντλητο κόσμο της κλασικής μουσικής αλλά και την ιαματική της δύναμη. “Συγκινήθηκα βαθιά… είχα καιρό να ακούσω Μεσιάν ζωντανά. Η ενέργεια του κουαρτέτου ήταν στο ζενίθ, ο τρόπος που συναισθάνονταν ο ένας τον άλλο!” ήταν ένα από τα πολλά θερμά σχόλια των ακροατών.

2. Molyvos Festival-concert view c AlexGrymanis

Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν εκπρόσωποι από σημαντικά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και του εξωτερικού πολλοί από τους οποίους ήρθαν να καλύψουν το πολιτιστικό αυτό γεγονός για δεύτερη χρονιά δηλώνοντας τον ενθουσιασμό τους τόσο για το μουσικό μέρος του θεσμού όσο και για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε συνολικά τις μέρες αυτές στον οικισμό του Μολύβου και φεύγουν από την Λέσβο με τις καλύτερες εντυπώσεις. “Μία γιορτή της μουσικής σε έναν πανέμορφο τόπο όπου συμμετέχουν όλοι ενεργά! Οι μουσικοί, οι επισκέπτες, οι κάτοικοι!”.

prefestival_activities Messon Sanctuary _c_ Eleonora Pouwels

Οι ιδρυτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν & ο Δημήτρης Τρύφων, και η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ ευχαρίστησαν τους φορείς και χορηγούς για την βοήθεια τους και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι!

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Αυγούστου 2018.

prefestival activities -Gera Thermal baths cThomas Karanikas

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συμβάλλει, με την ευγενική της υποστήριξη, στην πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν με τις δωρεές τους το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Πολύτιμος συνεργάτης του Φεστιβάλ είναι ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου “The Other Aegean