Comicdom Con Athens 2015 – Τα 10 events που δεν πρέπει να χάσετε

0

Πλουσιότερο από ποτέ, το πρόγραμμα του φετινού, επετειακού τριήμερου Φεστιβάλ, περιλαμβάνει πλήθος events για όλες τις ηλικίες και όλες τις βαθμίδες εξοικείωσης με τον μαγικό κόσμο των comics. Αν και το πλήρες πρόγραμμα, σας περιμένει στο Comicdomcon.gr, επιλέξαμε για τη δέκατη διοργάνωσή μας, 10 events που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης του Comicdom Con Athens 2015.

  • GREAT AMERICAN COMICS:  HIGHLIGHTS FROM THE CARTOON ART MUSEUM COLLECTION

Αφιερωμένη στα κορυφαία αμερικανικά comics, από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, η κεντρική έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες σελίδες και ανατυπώσεις έργων ορισμένων απ’ τους σημαντικότερους και πλέον επιδραστικούς δημιουργούς, όπως, μεταξύ άλλων, οι Milton Caniff, Mort Walker, Jules Feiffer, Dan DeCarlo, Patrick McDonnell, JimmySwinnerton, Mike Mignola, Sergio Aragones και Hank Ketcham. Η έκθεση αποτελεί μέρος της ομώνυμης συλλογής του Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο.

  • LIVE ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ x100+

Σπάζοντας κάθε ρεκόρ, το φετινό Comicdom Con Athens φιλοξενεί περισσότερους από 100 Έλληνες δημιουργούς, οι οποίοι θα σχεδιάζουν για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, τόσο στα περίπτερα των εκδοτικών και των καταστημάτων, όσο και στον χώρο των ανεξάρτητων δημιουργών. Αν είστε λάτρεις της live δημιουργίας, μη χάσετε το Sketch Event που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18:00-20:00, στο οποίο 10 καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες (Ulises Farinas, Declan Shalvey, Peter Snejbjerg, Μιχάλης Διαλυνάς, Αυγή Κανάκη, Δανάη Κηλαηδόνη, Γιώργος Κομιώτης, Ηλίας Κυριαζής, Σοφία Κυρίσογλου, και Τόμεκ) θα δώσουν τη δική τους, απόλυτα προσωπική πινελιά σε ισάριθμα λευκά εξώφυλλα. Παρακολουθήστε ζωντανά τη δημιουργία ενός εξωφύλλου, και αγοράστε λαχνούς για να συμμετάσχετε στην κλήρωση, ώστε κάποιο από αυτά τα μοναδικά συλλεκτικά τεύχη να γίνει δικό σας!

  • PANEL: Comics, Ελευθερία Έκφρασης Και Λογοκρισία

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά και για τους κάθε είδους περιορισμούς της. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα comics και οι δημιουργοί τους έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Από τις προκλητικές εμφανίσεις υπερηρωίδων, μέχρι τα σκίτσα του CHARLIE HEBDO, και από τα horror comics της EC, μέχρι τις σύγχρονες πολιτικές γελοιογραφίες, η κοινή γνώμη διχάζεται για το τί ξεπερνά τα όρια, τί προσβάλλει τον αναγνώστη και πού ξεκινά η λογοκρισία. Μια ανοιχτή συζήτηση, με αφετηρία τα πρόσφατα φριχτά γεγονότα στο Παρίσι, για το πώς δοκιμάζονται τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης στον κόσμο των comics, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16:15-18:00. Συμμετέχουν: Patrice Killoffer – δημιουργός comics, Γιάννης Κουκουλάς – ιστορικός τέχνης, δημοσιογράφος, Τάσος Μαραγκός – δημιουργός comics, Γιώργος Μπότσος – δημιουργός comics.

 

Δείτε τα υπόλοιπα 7 highlights του Comicdom Con Athens στο συνημμένο αρχείο!

Επιπλέον υλικό και εικόνες μπορείτε να κατεβάσετε από το link
Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2015 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και ταevents του τριημέρου. Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα comicdom-con.gr

 

 

 

Comicdom Con Athens 2015
Ποιοί:  Comicdom Press & Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου,  11:00 – 21:30

Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πόσο: Είσοδος ελεύθερη

 

 

No comments

Σημαντικά ευρήματα στην ανασκαφική έρευνα στη θέση «Σκιαθάς», στο Κάτω Πολυδένδρι Λάρισας

Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα μνημειακού κτηρίου έφερε στο φως ανασκαφική έρευνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στη θέση «Σκιαθάς», σε χώρο όπου διακρινόταν μαρμάρινο κατώφλι και τμήματα τοίχων. ...