CIRCE The Black Cut @ OPEN September 5 [VAULT 25/09]

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7.30 μ.μ., στον Πολυχώρο VAULT Theatre Plus, η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου πρόκειται να παρουσιάσει το παγκόσμιο project της «CIRCE The Black Cut» [Κίρκη :η μαύρη τομή:] καθώς και την 2η Φάση του Καλέσματος Συμμετοχής στην 3η Παρουσίασή του (21/12/2016 | Κιν/θέατρο ΙΡΙΣ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου OPEN SEPTEMBER Festival και υπό μορφή Διάλεξης, σχετικά με το ίδιο το project, αλλά και την εν εξελίξει έρευνά της πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο και την Θεραπευτική Ιδιότητα του Ήχου, του Νερού και του Ύπνου /Ονείρων [αρχαία Ασκληπιεία και Σύγχρονα Κέντρα Μελέτης Ύπνου], εμπνευσμένη από την ελληνική και παγκόσμια Μυθολογία, την Φιλοσοφία, Ψυχολογία και διάφορες μορφές Τέχνης.

Η Διάλεξη παρουσιάζεται σε σύζευξη με την Ηχητική Εγκατάσταση /Ηχοθεραπεία, με τίτλο « rho ~ ῥῶ », σχεδιασμένη από την συνθέτιδα και προσφερόμενη στον ίδιο χώρο, αυτή την φορά με έναν τρόπο διαφορετικό.

 

Διάρκεια Διάλεξης: 120′

VAULT Theatre Plus [1ος Όροφος]

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Ημερομηνία: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα: 7.30 μ.μ.

Κάλεσμα Συμμετοχής [Φάση 2]: http://wp.me/p2zRWp-Hx

 

 

Επόμενες Παρουσιάσεις:

  • Beton 7 Arts Centre | Συναυλία [21 Οκτωβρίου 2016]
  • Δημαρχείο Χαλκίδας – Αίθουσα Αριστοτέλης | Ηχητική Εγκατάσταση σχεδιασμένη ειδικά για την Έκθεση Φωτογραφίας της Φαίης Χαραλάμπους [31/10 έως 06/11 2016]

 

Σχετικά με το CIRCE The Black Cut

Η 2η Φάση του Καλέσματος αποτελεί συνέχεια της 1ης Φάσης του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016 του CIRCE The Black Cut. Το κάλεσμα παροτρύνει την «αποκωδικοποίηση» σε Ήχο και Εικόνα, τόσο των Απαντήσεων (Κείμενα) της 1ης Φάσης, όσο και των Δεδομένων Παρατήρησης του φιλοξενούμενου SatNOGS project, ενός έργου ανοικτού λογισμικού του Libre Space Foundation. Στόχος της 2ης Φάσης του Καλέσματος είναι η ενθάρρυνση της ουσιαστικής και επιτυχούς Επικοινωνίας, τόσο μεταξύ μας (μικρόκοσμος), όσο και με τον Κόσμο (μακρόκοσμος).

 

Το Κάλεσμα απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή εθνικότητας, και πιο συγκεκριμένα:

  • [ΗΧΟΣ] Συνθέτες, Sound Artists, Sound Designers, Data Processing & Patching
  • [ΕΙΚΟΝΑ] Φωτογράφους, Movie Makers, Animators, Digital Artists, Data Processing & Patching

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ έως: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 [Φάση 2]

Ολόκληρο το Κάλεσμα [Φάση 2]: http://wp.me/p2zRWp-Hx

 

 

Σχετικά με το OPEN SEPTEMBER 5 | απόσπασμα του επίσημου Δελτίου Τύπου

Από τις 23 Σεπτεμβρίου εώς και τις 2 Οκτωβρίου, πάνω από 200 καλλιτέχνες γίνονται οικοδεσπότες του Πολυχώρου VAULT (Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός) και υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό, δημιουργώντας και παρουσιάζοντας έναν πυρήνα πολιτισμού που περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης.

To «OPEN SEPTEMBER» είναι ένα Φεστιβάλ που στόχο του έχει την προώθηση της τέχνης και ειδικότερα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε ηλικίας, δίνοντάς τους βήμα, να αναδείξουν τη δουλειά τους, να προβάλουν τα μηνύματα τους, να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες, να γνωρίσουν φορείς και κοινότητες, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, μέσα από την συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια Φεστιβάλ: 23 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου

Ώρες Λειτουργίας: 18:00 – 02:00 (ανάλογα με τις εκδηλώσεις)

Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται σε όλους τους χώρους του Vault

Οι εκθέσεις και εγκαταστάσεις θα εκτίθενται στο Vault σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται από τους δημιουργούς.

Γενική Είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις (ανά ημέρα)]: €5 (με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ)

Υπεύθυνος / Διοργανωτής του Φεστιβάλ Open September: Μάνος Αντωνιάδης (695.183.2070)

 

 

άννα στερεοπούλου | βιογραφικό

σ υ ν θ έ τ ι ς

 

Η μουσική της Άννας Στερεοπούλου διαμορφώνει ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηρστεί ως «sonic moving images». Ειδικευμένη στον χώρο της Μουσικής Σύνθεσης για Κινηματογράφο, αλλά και στην διοργάνωση-επιμέλεια-εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών, κύριος στόχος της είναι η ένωση–παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες Τέχνες και Επιστήμες (μέσω της έρευνας). Από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος του ελληνικού συγκροτήματος «No Man’s Land», ενώ οι διεθνείς της συνεργασίες περιλαμβάνουν συμμετοχές και παρουσίαση του έργου της σε φεστιβάλ και χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Royal Marines Orchestra (Βρετανία), «ohrenhoch, der Geräuschladen» Sound Gallery (2016, Βερολίνο), Συνέδριο Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια, Ιταλία), Royal Academy of Dance (Λονδίνο), 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, Synch Festival (Αθήνα), Piano City Milano (2013 & 2014, Ιταλία), Off_Herzios Festival 2014 (Ισπανία), London National Film Theatre, «Yakumo Koizumi» Museum (Matsue-Ιαπωνία) και Portello River Festival & River Film Festival (Padova, Italy), στα οποία εργάστηκε και ως Μουσικός Σύμβουλος/Προγραμματισμός.

Στην δράση της στην μουσική κινηματογράφου ξεχωρίζει η ταινία μεγάλου μήκους «A Place Called Home» [«Το Δέντρο και η Κούνια»], σκηνοθεσίας Μαρίας Ντούζα (2014), για την οποία κέρδισε το βραβείο για Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική (9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, 2014). Μουσική της Άννας Στερεοπούλου έχει εκδοθεί στα netlabel 7MNS Music, Plus Timbre, Pet Liger και Against The Silence, και από τον Μάϊο του 2016, 3 από τα 4 προσωπικά της album είναι διαθέσιμα προς ακρόαση και μελέτη, στην Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Το τρέχον διάστημα η συνθέτις επικεντρώνεται στην εν εξελίξει έρευνά της πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο, μέσω της κυκλοφορίας του τελευταίου της θεματικού άλμπουμ «c I r c e :the black cut:» [Κίρκη :η μαύρη τομή:] και του ομώνυμου παγκοσμίου project της (συναυλίες, σεμινάρια, εγκαταστάσεις, συνεργασίες, και άλλα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο «ΦΑΡΟΣ» του Κωστή Μαραβέγια

Το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο cd του Κωστή Μαραβέγια με γενικό τίτλο«ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Ένα νοσταλγικό τραγούδι, που μας φτιάχνει τη ...