CAMERES: Ένα όνειρο χρειάζεται το πάθος

 

Διαβάστε τη συνέντευξη των CAMERES στη Γέφυρα (www.gefira.gr)

–          Νίκο και Γιάννη που σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό βρίσκετε τον Γιάννη στην Αθήνα και τον Νίκο στην Καβάλα. Εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει αυτή η διάσπαση για επαγγελματικούς λόγους. Βλέπετε δεν είναι εύκολο να ζήσεις από την μουσική στις μέρες μας. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα, θα ήμασταν πιο δραστήριοι σε όλους του τομείς. Τα πρώτα χρόνια λένε είναι δύσκολα, εμείς επιμένουμε.

–          Νέο single “Καλοκαίρι μου” πείτε μου λίγο για τους συντελεστές;

Το «Καλοκαίρι μου» είναι το πρώτο single που βγάλαμε με την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου που έχει τίτλο «Θα είμαι εκεί». Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2013. Απλά λόγο εποχής αποφασίσαμε να το κοινοποιήσουμε, ώστε να βρει κι άλλο κόσμο που θα το αγαπήσει. Είναι ένα τραγούδι που έγραψε μουσική ο Άγγελος Μουρβάτης με τον οποίο συνεργαστήκαμε πολύ στον πρώτο μας δίσκο. Οι στίχοι είναι του Άγγελου με τον Νίκο.. και φυσικά είναι ντουέτο. Στο τραγούδι παίζουν επίσης ο Τάσος Καραπαπάζογλου στο μπάσο, ο Γιώργος Σεχλίδης στα πλήκτρα και ο Λάζαρος Σιμιτσής στα τύμπανα.

 unnamed (1)

–          Ολοκληρωμένο Album πότε να περιμένουμε;

Θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο single, με τον τίτλο «Please forgive me», ένα αγγλόφωνο τραγούδι που ηχογραφήθηκε όταν ξεκινούσαμε να γράφουμε και τον δεύτερο δίσκο μας. Ένα τραγούδι που βγήκε αυθόρμητα και γρήγορα. Έτσι γρήγορα επίσης ηχογραφήθηκε ώστε να έχει αυτή την μαγεία της απλότητας. Το τραγούδι αυτό είναι και η έναρξη της συνεργασίας μας με τον Παναγιώτη Μπερλή (Διάφανα Κρίνα), ο οποίος παίζει πιάνο σε αυτό το κομμάτι, αλλά και σε πολλά τραγούδια του δεύτερου δίσκου μας. Το full album θα είναι ελληνόφωνο. Αυτό τον καιρό ηχογραφούνται κάποιες solo κιθάρες αλλά και διάφορα άλλα όργανα που θέλουμε να βάλουμε στον ήχο μας. Παράλληλα γίνονται επεξεργασίες και δίνουμε πολύ βάση στο ηχητικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε μέσα στην χρονιά να τον κυκλοφορήσουμε.

 

–          Τι χρειάζεται ένα όνειρο για να γίνει πραγματικότητα;

Ωραία ερώτηση! Ένα όνειρο χρειάζεται το πάθος, την επιμονή, την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση πάνω σε αυτό. Θέλει να του δοθείς, σώμα και πνεύμα. Να είσαι έτοιμος να απογοητευθείς και να φτάσεις στα όρια της παραίτησης, εκεί θα πρέπει να αντλήσεις δύναμη ώστε να συνεχίσεις με ακόμα περισσότερο πάθος. Το ένα όνειρο όταν εκπληρωθεί, το ακολουθεί ένα άλλο όνειρο, κι εσύ καλείσαι να περάσεις μέσα από αυτά, αλλά να θυμάσαι πάντα το αρχικό και τα βήματα που έχεις διανύσει.

– Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι ζητάει ο κόσμος στις μέρες μας; Θέλει να δει, θέλει να ακούσει;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θέλει αυθεντικότητα και ειλικρίνεια. Μετά από όλη την σαβούρα και τον ξεπεσμό της τέχνης που προώθησαν τα ΜΜΕ, και συνεχίζουν ακόμα, ο κόσμος έχει ανάγκη από αλήθεια, από όμορφα πράγματα. Το να ακούσει είναι το μόνο εύκολο μέσο διαδικτύου, αφού έχει πρόσβαση παντού. Το να δει κάτι ζωντανά είναι το πρόβλημα και είναι κυρίως οικονομικό, αφού ούτε ο κόσμος έχει χρήματα, ούτε οι μπάντες μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να γυρίσουν την χώρα παίζοντας μουσική.

unnamed (2)

–  Πείτε  μου μερικά πράγματα που σας δίνουν χαρά μέσα στην καθημερινότητα σας;

Η μουσική είναι ο κύριος λόγος που μας κάνει να ήμαστε χαρούμενοι, ειδικά όταν φτιάχνουμε τα δικά μας τραγούδια, οι στιγμές στο στούντιο που ζούμε την διαδικασία από το μηδέν μέχρι το τέλος. Πέρα από την μουσική αγαπάμε τα ταξίδια, τις βόλτες, το να παρατηρούμε την κάθε ομορφιά γύρω μας, και πολλές φορές καταγράφουμε την ομορφιά με την κάμερα μας. Κάπως έτσι φιλτράρουν τα μάτια μας, τα όσα ζούμε και βιώνουμε. Μέσα από αυτές τις εικόνες βγαίνουν και τα τραγούδια μας, γι αυτό και η μπάντα λέγεται Cameres.

–  Ποια συνεργασία ονειρεύεστε  να κάνετε κάποια στιγμή είτε δισκογραφικά, είτε στιχουργικά, είτε επί σκηνής;

Όλες οι συνεργασίες που κάνουμε δισκογραφικά, είτε έχει να κάνει με άνθρωπο που έχει γράψει χιλιόμετρα στο ελληνικό ροκ, είτε είναι συνοδοιπόρος της γενιάς μας, είναι για εμάς μια ξεχωριστή εμπειρία που μετράει το ίδιο μέσα μας. Εμείς βγάζουμε τραγούδια και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τραγουδιού, ερχόμαστε σε επαφή με τους μουσικούς που πιστεύουμε ότι κολλάνε και θα βγει κάτι καλό. Στον δεύτερο δίσκο που ετοιμάζουμε έχουμε ήδη συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Μπερλή από τα Διάφανα Κρίνα και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα από τις Τρύπες. Αν μας ρωτούσατε πριν καιρό, δεν φανταζόμασταν ότι θα συνεργαστούμε με αυτούς τους ανθρώπους που υπήρξαν συντελεστές στα πιο γνωστά ροκ σχήματα της χώρας μας. Αυτό για εμάς είναι ευλογία, αναγνώριση και χαρά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα βρεθούμε να παίξουμε και live με όλους αυτούς. Πάντως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας που θα μας εμπνεύσει και θα οδηγήσει σε κάτι όμορφο.

–  Με τα Social media τι σχέση έχετε; Πόσο ενεργοί είστε;

Έχουμε πολύ καλή σχέση εδώ και πολλά χρόνια. Ήμαστε παιδιά του διαδικτύου από τα πρώτα χρόνια που έγινε διαθέσιμο στην Ελλάδα, μιλάμε για 18 χρόνια πίσω. Τα social media τα χρησιμοποιούμε από την πρώτη ημέρα που ήρθαν στην ζωή μας, από τις εποχές του Myspace. Μάλιστα η επαφή και η πρόταση της συνεργασίας των δυο μας, έγινε μέσω Myspace. Μας βοήθησε πολύ στο να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο και να διαδώσουμε την μουσική μας, αφού το πρώτο μας demo είχε δοθεί δωρεάν στο ίντερνετ και ήταν κάτι που μας έκανε πολύ καλό. Πλέον δουλεύουμε πολύ το προφίλ και την σελίδα μας στο facebook. Το twitter δεν το χρησιμοποιούμε (δεν έχουμε) γιατί δεν ήμαστε ακόμα τόσο διάσημοι για εκεί. Βασικά δεν μας αρέσει κι όλας. Ήμαστε δικτυωμένοι καθημερινά, ήμαστε εθισμένοι στο δίκτυο και τα social.

–          Ποια σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

Όπως προαναφέραμε, έχουμε ένα νέο τραγούδι που θα κυκλοφορήσουμε σύντομα και έναν full δίσκο ο οποίος ολοκληρώνεται σιγά σιγά. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα όμορφο άλμπουμ, ακόμα πιο ολοκληρωμένο και ώριμο από το ντεμπούτο μας. Ευελπιστούμε να καταφέρουμε να τον εκδώσουμε σε βινύλιο, ώστε να έχουμε άλλο ένα κόσμημα στην δισκοθήκη μας. Είμαστε υπέρ της φυσικής μορφής και του ρομαντικού της υπόθεσης. Αγαπάμε την digital εποχή αλλά προσπαθούμε να κρατάμε την γραμμή που μας ενώνει με το παρελθόν.

Μετά τον δεύτερο δίσκο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάπως θα τα φέρει ο καιρός, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις. Αν πάλι δεν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε να συνθέτουμε τραγούδια και λογικά θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Πάνω απ όλα όμως, θέλουμε να έχουμε την υγεία μας, ώστε να μπορούμε να κάνουμε σχέδια και όνειρα.

 

Σύνδεσμοι:

https://www.facebook.com/cameres

https://www.facebook.com/cameresband

http://www.cameresband.gr

https://www.youtube.com/cameresband

https://cameres.bandcamp.com/