AVANTI MAESTRI ! Κυριακή 10 Μαίου στις 8μμ στο Μέγαρο Μουσικής με τα μουσικά σύνολα των Φίλων της Μουσικής

0

MUSICA

Μικτή Χορωδία

 των Φίλων της Μουσικής

 

Μουσική Διεύθυνση: Ρόζη Μαστροσάββα

 

10 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.

στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Banquet

 Μουσικής

σας προσκαλεί σε μια ανοιξιάτικη συναυλία

γεμάτη από ζεστά μουσικά χρώματα, χορευτικούς ρυθμούς,

νοσταλγικές μελωδίες και πολύ κέφι.

 

Στον υπέροχο χώρο του Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το νεανικό μπρίο των εγχόρδων της Camerata Junior δίνει ραντεβού με τις λυρικές φωνές της χορωδίας Musica για να παρουσιάσουν ένα μουσικό πανόραμα από την κλασική εποχή, τη λάτιν-τζαζ μουσική και τα μιούζικαλ, μαζί με πολλές άλλες μουσικές εκπλήξεις.

 

Τα κλασικά έργα των Μότσαρτ, Μέντελσον, Ροσίνι, Βέρντι σε συνδυασμό με διαχρονικά χορωδιακά έργα, αγαπημένα τραγούδια και έθνικ συνθέσεις όπως τα Va pensiero, Fly me to the moon, Cumparsita, το Κορίτσι από την Ιπανέμα, Moonriver κ.α. συνθέτουν ένα ευφάνταστο μωσαϊκό από μελωδίες και ρυθμούς για όλες τις μουσικές προτιμήσεις και ηλικίες.

 unnamed (4)

Avanti Maestri!

Δύο καταξιωμένοι μουσικοί, ο Δημήτρης Σέμσης και η Ρόζη Μαστροσάββα, δίνουν το σύνθημα και ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις για να παρασύρουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα.

 

Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριό σας και απολαύστε μια κεφάτη συναυλία για όλη την οικογένεια! Η προπώληση αρχίζει την Τετάρτη 15 Απριλίου.

 

Συμμετέχουν:

 

Camerata Junior

Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

 

Βοηθός διδασκαλίας: Wendy Clark

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης

Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Γκίκας

 

Musica

Μικτή Χορωδία των Φίλων της Μουσικής

 

Πιάνο: Τζένη Σουλκούκη

Διδασκαλία, Διεύθυνση χορωδίας:

Ρόζη Μαστροσάββα

 

Αίθουσα Banquet

 

Τιμές εισιτηρίων

12 και 15

 

Εισιτήρια:

www.megaron.gr / 210 7282 333

 

 

 

 

 

 

Η Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και ομαδικής μουσικής δράσης των μαθητών και την καλλιέργεια των μουσικών τους ικανοτήτων, μέσα από τακτικά μαθήματα που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδος.
Η Ορχήστρα ανανεώνεται συνεχώς και αριθμεί σήμερα 60 περίπου μέλη, ηλικίας 8 -22 ετών, που απαρτίζουν το παιδικό και το εφηβικό της τμήμα. Τα μέλη επιλέγονται κατόπιν ακρόασης και η συμμετοχή τους είναι δωρεάν. Η Ορχήστρα έχει εμφανισθεί με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο πλαίσιο του 3ου TEDxAthens, στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, στο Θέατρο «Φρύνιχος» των Δελφών κ.α. Δάσκαλος και διευθυντής της είναι ο Δημήτρης Σέμσης, σολίστ και εξάρχων βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και βασικός συντελεστής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Φίλων της Μουσικής. Βοηθός διδασκαλίας είναι η εκπαιδευτικός και βιολονίστα Wendy Clark, τακτικό μέλος της ΚΟΑ.

 

Η Musica, Μικτή Χορωδία των Φίλων της Μουσικής, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2013. Τα μέλη της Χορωδίας είναι ενήλικες από 18 ετών που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και έχουν επιλεγεί μετά από ακρόαση.

 

Η Χορωδία απαρτίζεται σήμερα από 60 μέλη και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα φωνητικής μουσικής από την προκλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή, έργα από το σύγχρονο Broadway, τον κινηματογράφο, την ποπ, την τζαζ, σπιρίτσουαλς, έργα φωνητικής μουσικής Ελλήνων συνθετών κ.ά. Ψυχή της Χορωδίας είναι η Ρόζη Μαστροσάββα που διευθύνει και διδάσκει με ενθουσιασμό, με τη συνεργασία της Τζένης Σουλκούκη στο πιάνο.

 

 

 

No comments

Alex Economou «Sometimes»

O ταλαντούχος τραγουδιστής και δημιουργός Alex Economou, έχοντας συνεργαστεί  με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και κουβαλώντας στις αποσκευές του σημαντικές διακρίσεις στο Λος ...