Αλέξης Δαμιανός – ARTENS Cinema Nights

Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στις 22:30, την πρώτη ταινία του Αλέξη Δαμιανού …Μέχρι Το Πλοίο, που προβλήθηκε τις χρονιές 1966 και 1967.

Για πολλά χρόνια άνθρωπος του θεάτρου, ηθοποιός, αγρότης και συγγραφέας, ο Δαμιανός επεξέτεινε το σώμα του και τη γραφή του προς τις κινηματογραφικές εικόνες και συνέθεσε την πιο ποιητική κάθοδο ενός άνδρα από την ενδοχώρα προς τη θάλασσα. Παραμονές της δικτατορίας, ο ήρωάς του μεταναστεύει, αρνείται την πατρίδα από ανάγκη, όμως στην πορεία αυτή αφήνει πίσω του βία, ασυνεννοησία και διάλυση. Το παρθενικό έργο του δημιουργού ενοποιεί σε μια συνέχεια δυο παλαιά διηγήματα και ένα τραγούδι, δίνοντας το σχήμα μιας συνεχούς κίνησης δίχως τέλος, πριν οι “ταινίες δρόμου” γίνουν δημοφιλείς. Μέσα στις συμβολικές συναντήσεις με ανθρώπους που φέρνει το άγονο Ελληνικό τοπίο, κυοφορείται και η Ευδοκία (1971), η δεύτερη ταινία και το αριστούργημα του σπουδαιότερου Έλληνα κινηματογραφικού ποιητή.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30, η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 25 λεπτά περίπου. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της ARTENS: 210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: [email protected]

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
[email protected]
www.artens.gr
210 33 17 312

«Τύπος Αθλητικός» o Σπύρος Γραμμένος

H Feelgood Records εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον ταλαντούχο και πολυπράγμονα Σπύρο Γραμμένο και αναλαμβάνει την ευθύνη να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με ...