11/1 Δύo Eλληνες στo Παρίσι τoυ 19oυ αιώνα

Η Ντιάνα Βρανούση, πιανίστα με βαθιά αγάπη για το γαλλικό ρεπερτόριο, συστήνει στο κοινό δύο άγνωστες προσωπικότητες της μουσικής σύνθεσης ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον Camille-Marie Stamaty (Καμίλλος Σταμάτης, 1811-1870) και τη Mario Foscarina Damaschinó (Μαριώ Φωσκαρίνα Δαμασκηνού, 1850-1921).
Το ρεσιτάλ πιάνου της Ντιάνας Βρανούση εστιάζει στη δημιουργική ταυτότητα των δυο αυτών προσωπικοτήτων, που έζησαν και δημιούργησαν στο Παρίσι την εποχή κατά την οποία ήταν κυρίαρχος στην τέχνη ο Ρομαντισμός.
Η ελληνίδα σολίστ ήταν εκείνη που πραγματοποίησε την πρώτη και μοναδική έως σήμερα ηχογράφηση έργου του Καμίλλου Σταμάτη, το 1991. Στο ρεσιτάλ της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προτείνει στο κοινό μια βραδιά με ρομαντικές δημιουργίες που σπάνια ακούγονται στις αίθουσες συναυλιών.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με παρτιτούρες άλλων συνθετών (Φωρέ, Σαιν-Σανς, Σαμπριέ, Σούμαν), με τους οποίους και ο Σταμάτης και η Δαμασκηνού συναναστράφηκαν στη διάρκεια της ζωής τους.Εισαγωγική ομιλία από τον Γιώργο Β. Μονεμβασίτη

Eισιτήρια στο megaron.gr και σε ολα τα καταστήματα Public

Χώρος:
Αίθουσα
Δημήτρης Μητρόπουλος

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
11 Ιανουαρίου 2018/20:30

Προπώληση από:
21 Δεκεμβρίου 2017

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7
Ζώνη Β: € 10
Ζώνη Α: € 15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333

Αγορά Εισιτηρίων Online