“10 χρόνια Κοντραφούρης Baby Trio”: Αυτήν την Κυρ. 2 Σεπτ. @ ΚΠΙΣΝ (Ξέφωτο)

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ο Γιώργος Κοντραφούρης και το μουσικό σχήμα του, Baby Trio, γιορτάζουν με μια συναυλία δέκα χρόνια δημιουργίας και υπόσχονται να γεμίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τζαζ μελωδίες.

Το Baby Trio δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να αποτελέσει ένα «σχολείο» για νέους μουσικούς και, παράλληλα, ένα δημιουργικό όχημα, για να εκφράσουν την αφέλεια και τον εφηβικό ενθουσιασμό τους. Όταν ένα νεαρό μέλος του γκρουπ συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του, αποχωρεί παραχωρώντας τη θέση του σε ένα νέο μέλος. Έτσι, το σχήμα, με τη δομή λειτουργίας του, αλλά, το κυριότερο, με την ίδια την πορεία του, αποδεικνύει την αξία της αέναης ανανέωσης και της νεανικής δημιουργίας.

Το Baby Trio έχει γνωρίσει από το 2008 ως σήμερα αρκετές και διαφορετικές ενσαρκώσεις. Ο Κοντραφούρης παίζει hammond organ, ενώ τη σύνθεση του τρίο συμπληρώνουν ένας νεαρός κιθαρίστας και ένας νεαρός ντράμερ. Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ συμμετέχουν τα νυν μέλη του Baby Trio και πολλοί από τους μουσικούς που έχουν περάσει στο παρελθόν από τις τάξεις του και πλέον ακολουθούν την δική τους διακριτή πορεία στο χώρο της ελληνικής τζαζ.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες με μουσικούς από όλο τον κόσμο. Σπούδασε στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι και κατόπιν δίδαξε σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο τμήμα Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συντελεστές:

Γιώργος Κοντραφούρης, hammond

Κωστής Φαναράς, κιθάρα

Έκτορας Ρέμσακ, τύμπανα

Κωνσταντίνος Στουραΐτης, κιθάρα

Αλέξανδρος Βήχος, κιθάρα

Γιάννης Παπαδουλής, τύμπανα

Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα

Βαγγέλης Κοτζάμπασης, τύμπανα

Δήμητρα Κοκκινοπούλου, guest vocals

Η ενότητα συναυλιών Jazz Chronicles, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).