03/03 Τελευταία ανοικτή συζήτηση για τις Πέντε Πέμπτες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στις 18:00

5η ανοικτή συζήτηση

«Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας / Η Εικόνα ταξιδεύει: ανάπτυξη και πολιτισμός»

 

Συμμετέχουν: Βασίλης Κατσούφης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Φένια Κοσσοβίτσα, Κώστας Πασσάλης, Δέσποινα Μουζάκη, Βούλα Γεωργακάκου, Ειρήνη Σουγανίδου, Μανούσος Μανουσάκης.

Συντονίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

 

 

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» προβάλλεται

& το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στο ΙΜΚ,

 το Σάββατο 5/3,  στις 18:00 και την Κυριακή 6/3,  στις 17:00

 

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε

και την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 ο κύκλος των πέντε συζητήσεων.

 

https://youtu.be/J2e51QjG8iQ

 

Έτσι όπως ξεκίνησε, με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από κινηματογραφιστές και σινεφίλ στη θεματική «Νότες και Καρέ», συνεχίστηκε το αφιέρωμα που φιλοξενεί το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV.

Tην περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, σειρά είχε η θεματική «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την ταινία: η πραγματικότητα και η εικόνα» με συμμετέχοντες τον Γιάννη Σμαραγδή, τον Γιάννη Πανούση, τον Μίνο Μωυσή, την Άννα Χατζησοφιά, τον Γιώργο Λιάνη και τους ηθοποιούς της ταινίας Αλμπέρτο Εσκενάζη και  Μαρία Καβουκίδη με τον Μανούσο Μανουσάκη στο ρόλο του συντονιστή.

Η 5η και τελευταία ανοικτή συζήτηση από τον Κύκλο “Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο” με αφορμή το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη, διοργανώνεται μετά την προβολή της ταινίας την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στις 20:15, με ένα θέμα που αφορά στο μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου. Με τίτλο «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας / Η Εικόνα ταξιδεύει: ανάπτυξη και πολιτισμός» άνθρωποι του κινηματογράφου που βρίσκονται κυρίως πίσω από την κάμερα και ασχολούνται με το ελληνικό αλλά και το διεθνές σινεμά καταθέτουν τις σκέψεις, τις απόψεις, τις προτάσεις τους.

Συμμετέχουν: Βασίλης Κατσούφης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Φένια Κοσσοβίτσα, Κώστας Πασσάλης, Δέσποινα Μουζάκη, Βούλα Γεωργακάκου, Ειρήνη Σουγανίδου, Μανούσος Μανουσάκης. Συντονίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης. 

Εκτός από την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στις 18:00,  η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβληθεί και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Σάββατο στις 18:00 και την Κυριακή στις 17:00. 

 

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Ώρα Προβολής της ταινίας: 18:00

Ώρα έναρξης της συζήτησης: 20:15

Τιμές εισιτηρίων: 7€, γενική είσοδος
6€, μειωμένο 
(Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / Μέλη ΟΤΟΕ/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων).