Χριστούγεννα με τα Λάχανα και τα Χάχανα “Η στριγγλένια και η τραγουδομηχανή” στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Τάσος Ιωαννίδης, δημιουργός των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα», μας ξαναταξιδεύει στη Λαχανοχαχανοχώρα με το νέο του έργο «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ – Η ΣΤΡΙΓΓΛΕΝΙΑ και η ΤΡΑΓΟΥΔΟΜΗΧΑΝΗ».

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της πρώτης παράστασης «Λάχανα και Χάχανα – Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα», που παίχτηκε για τρεις συνεχείς χρονιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους μας συνοδεύουν σε μια νέα θεατρική περιπέτεια.

Με τη μουσική και σκηνοθετική διεύθυνση του δημιουργού Τάσου Ιωαννίδη, μια ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς/ τραγουδιστές/χορευτές μοιράζονται μαζί μας μια νέα πρωτότυπη ιστορία, με ευρηματική πλοκή και γάργαρο χιούμορ, που πραγματεύεται τον παιδικό εκφοβισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τα ευφάνταστα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου, οι κινησιολογικοί συνδυασμοί και οι χορογραφίες της Σοφίας Πάσχου σε ένα εικονικό περιβάλλον με τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια του Σκηνογράφου Στάθη Μήτσιου συντελούν σε μία σύγχρονη και θεαματική θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι σε μία χώρα μαγική… όλο φώς και μουσική! Στη Λαχανοχαχανοχώρα! Στην χώρα του Γέλιου και της Χαράς όπου ο χρόνος σταμάτησε στο Τώρα! Εκεί που οι φίλοι μας η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρός Ατσίδας επιχειρούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της μαγικής Τραγουδομηχανής, μιας μηχανής που ανταμείβει κάθε χαμόγελο με ένα τραγούδι! Σύμμαχος στην προσπάθειά τους η Νεράιδα του Γελιου και της Χαράς.

Η Στριγγλένια όμως, η «καλογλυκοσυνάτη» μάγισσα με τα κόκκινα κατσαρά μαλλιά και την φάλτσα φωνή, έχει άλλα σχέδια! Μαζί με τους βοηθούς της, τη Σάρα τη Μάρα και το Κακό Συναπάντημα έχουν σκοπό να καταστρέψουν την Τραγουδομηχανή! Οι ήρωες της Λαχανοχαχανοχώρας θα προσπαθήσουν να τους δείξουν έναν άλλο δρόμο μέσα από την μαγεία ενός τραγουδιού. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Κυκλοφόρησε το νέο Cd με τα τραγούδια της παράστασης «Λάχανα και Χάχανα  – Η Στριγγλένια και η τραγουδομηχανή»  που συμπεριλαμβάνει το εξαιρετικό τραγούδι του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη  «Το τραγούδι της διαφορετικότητας».

Το Cd διατίθεται σε όλα τα καταστήματα  Public,  με έκπτωση 20% με την αγορά ενός εισιτηρίου για την παράσταση.

Τα τραγούδια «Λάχανα και Χάχανα» έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά του Δημοτικού». 

 

Συντελεστές:

Κείμενο – Μουσική – Σκηνοθεσία: Τάσος Ιωαννίδης

Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, Τάσος Ιωαννίδης, Κ. Κολοβός

Σκηνικά – Φώτα: Στάθης Μήτσιος

Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου

Κινησιολογία: Σοφία Πάσχου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Χριστάκη

Εικονογράφος: Βανέσα Ιωάννου

Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης – Σταύρος Καρτάκης

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Ε.Ε.

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ,

ΔΑΡΜΟΥΣΛΗ ΜΑΡΑ, ΚΥΡΙΩΤΗ ΑΡΕΤΗ, ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/12 ΩΡΑ 12:00

  • ΚΥΡΙΑΚΗ  25/12  ΩΡΑ 12:00
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12 ΩΡΑ 12:00 ΚΑΙ 15:00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ    1/1   ΩΡΑ 15:00
  • ΔΕΥΤΕΡΑ   2/1   ΩΡΑ 12:00
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/1 ΩΡΑ 12:00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1 ΩΡΑ 11:30 ΚΑΙ 15:00

 

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος 12 €

Ομαδικές κρατήσεις σχολείων 7 €