ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ “Μακρυγιάννης Κοντογιάννης κι η Ελλάδα ακόμα ζει”

0

Τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη σε μουσική του Χάρη Παπαδόπουλου γράφτηκαν το διάστημα 2001-2003.

 

“Μακρυγιάννης Κοντογιάννης κι η Ελλάδα ακόμα ζει”(η πρώτη εργασία μιας τριλογίας) που είχε αναγγείλει ο Μανώλης το 2004.

 

Ο Δημητρης Κοντογιάννης, ερμηνευτής 5 τραγουδιών, είναι αυτός που έχει ερμηνεύσει τα περισσότερα τραγούδια του Μ. Ρασούλη.

 

Η Πρωτοεμφανιζόμενη Street Choir of Hatera, ερμηνεύει “Η κόλαση μου είσαι εσύ” σαν από εξέδρα γηπέδου και αποτελεί την πρώτη ρυθμική χορωδία παγκοσμίως.

 

Τα Λιμενάρια” ερμηνεύει ο Αργύρης Μπακιρτζής, (γράφτηκε ειδικά γι’ αυτόν) “φτιάξτο και δώστο στον Αργύρη” είπε στον Χάρη ο Μανώλης.

 

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές από live στην Αθήνα (2004), ερμηνεύουν μοναδικά το “Μια μέρα ο Άγιος Γεώργιος” για πρώτη φορά σε δίσκο του Ρασούλη.

 

Βερολίνο1995, συναυλία στο “Σπίτι των Πολιτισμών του Κόσμου” (Haus der kulturen der welt), η Ναταλία Ρασούλη καθηλώνει το κοινό με τις ερμηνείες της στο “Nick the Greek” και στο “Υπάρχει μια Ελλάδα” (τίτλος της τελευταίας συνέντευξης του Μανώλη).

 

Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει, κατ’ επιθυμία του Ρασούλη, το πιο ιδεολογικό του τραγούδι (όπως συνήθιζε να λέει συχνά) “Ο μέσα μου Guevara“.

 

Ο δίσκος κλείνει με το “Μόνος στη Θεσσαλονίκη” από τον σύνθετη. Ένα τραγούδι για τον Μανώλη στη Θεσσαλονίκη από τον ίδιο.

 

Στον πρόλογο και επίλογο του δίσκου, η φωνή του Μανώλη Ρασούλη.

 

Υ.Γ. Εξώφυλλο: Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του στιχουργού.

 

Α. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ – Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ “Στα Λιμενάρια”

STREET CHOIR OF HATERA – “Η κόλαση μου είσαι εσύ”

ΝΑΤΑΛΙΑ ΡΑΣΟΥΛΗ – “Nick The Greek”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ – “Που ‘σαι καημένε Σοφοκλή”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – “Μόνος στη Θεσσαλονίκη”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ

«Μακρυγιάννης Κοντογιάννης κι η Ελλάδα ακόμα ζει»

αποκλειστικά στα καταστήματα δίσκων … από την MLK

No comments

«Άσε με πάλι να σου πω» στο Βεάκειο 19/9

Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά  με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο ...