«Φωλίτσες» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

0

 

Την τσεχική ταινία «Φωλίτσες» (Pelíšky) του Jan Hřebejk θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Η retro-κωμωδία για όλη την οικογένεια, είναι μια γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης, η οποία διαδραματίζεται τους μήνες πριν από τη συντριβή της Άνοιξης της Πράγας το 1968 και την εγκαθίδρυση της σοβιετικής κατοχής.

Περιγράφει με ύφος δεικτικό τις ζωές με μια τοπική κινηματογραφική λέσχη που ειδικεύεται σε χολιγουντιανές και προπολεμικές δύο ιδεολογικά ασύμβατων οικογενειών που ζουν στην ίδια πολυκατοικία και μοιράζονται άθελά τους την ίδια μοίρα, μέσα από τη σχέση των παιδιών τους: ο Μίxαλ έχει κούρεμα σαν κι αυτό των Μπιτλς και ασχολείται γαλλικές ταινίες, ενώ η Γιντρίσκα κάνει παρέα με ένα μυστηριώδη χίπη.

Η ταινία συγκέντρωσε πολλούς από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους τσέχους σταρ και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην Τσεχία τη δεκαετία του ‘90, ενώ το σάουντρακ κυκλοφόρησε περιλαμβάνοντας ατάκες από την ταινία πέρα από τα μουσικά κομμάτια.

Σκηνοθεσία: Jan Hřebejk

Παίζουν: Jiří Kodet, Emília Vášáryová, Kristýna Nováková-Fuitová, Miroslav Donutil, Simona Stašová, Michal Beran, Sylvie Koblížková, Bolek Polívka, Stella Zázvorková κ.ά.

Της προβολής θα προηγηθούν οι “244“, rock σύνολο, που θα τραγουδήσουν:
– The end (The Doors)

– Losing my religion (REM)

– The weeping song (Nick Cave)

– I believe in miracles (The Ramones)

– The unforgiven (Metallica)

Τους “244” αποτελούν οι: Αγάπη Κανατά (ηλ. κιθάρα), Νεφέλη Κυριακοπούλου (πλήκτρα), Δάφνη Λαρίση (ηλ. μπάσο), Ελευθερία Παπαθανασίου Αγγέλη (φωνή – ηλ. κιθάρα), Αντώνης Ταταρίδας (τύμπανα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

No comments