Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Μαρούσι

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassilis Lappas, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το έτος 2016, διοργανώνουν Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης,  Βασ. Σοφίας 85  Πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι από 10  έως και 20 Μαΐου και σας προσκαλούν να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή τη γιορτή για την εικόνα και το λόγο, με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».

Καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

α) Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα “Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα”

β) Έκθεση Ζωγραφικής της Γιώτας Βοργία, μέλος του ΕΕΤΕ, με θέμα τη σταθερότητα και την ομορφιά της πέτρας μέσα από την κίνηση του νερού και το παιχνίδισμα του φωτός (φωτογραφικός ρεαλισμός, λάδι και ακρυλικό σε μουσαμά).

γ) Έκθεση καλλιτεχνικής Αγιογραφίας της Λίλας Δίδου, μικτή τεχνική

δ) ) Έκθεση Ζωγραφικής  της Δήμητρας Καραχάλιου, μικτή τεχνική και κατασκευές

 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Παρουσίαση του  βιβλίου «Εκκωφαντικές Σιωπές Έγκλειστες Συναντήσεις ΙΙΙ» Συλλογή ποιημάτων και πεζών κειμένων των κρατούμενων γυναικών. Έκδοση της  Ομάδας Ελλήνιον, που δραστηριοποιείται στις Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσίαση του Ηχοράματος «Εκκωφαντικές Σιωπές Έγκλειστες Συναντήσεις ΙΙΙ», σκηνοθεσία-φωτογραφία Βασίλη Λάππα.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Εγκαίνια του Φεστιβάλ από το Δήμαρχο Αμαρουσίου,  Γεώργιο Πατούλη  και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της ΕΔΣΤΕ κ. Δημήτριο Λούκα.

Παρουσίαση του Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Σαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ποιητική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Oμιλία για το μεγάλο συγγραφέα Λευκάδιο Χερναπό τη  Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια – ζωγράφο

Η   Ζωή Σαβίνα,  λογοτέχνης –  ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από «Το χρυσό βιβλίο»  της που είναι αφιερωμένο στον Λευκάδιο Χερν.

Η   Τέτη Σώλου, συγγραφέας – μεταφράστρια και εικαστικός, θα μιλήσει για τις τρεις μεταφράσεις της των βιβλίων του Λευκάδιου Χερν.

Δευτέρα  16 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Ο  Ελευθέριος Σκιαδάς,  δημοσιογράφος και ιστορικός, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α, Διευθυντής της Εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» θα μιλήσει για το μεγάλο θρύλο του αθλητισμού, το Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη.

Η   Ζωή Σαβίνα,  λογοτέχνης –  ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από την προσωπική της συλλογή, για τον Σπύρο Λούη.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο, με την προβολή του ηχοράματος «Ωδή στη Φύση», μια ποιητική δημιουργία του Βασίλη Λάππα, με τις απρόσμενες εναλλαγές του ηπειρώτικου τοπίου.