Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Εικόνες και ήχοι ενός ξεχωριστού φεστιβάλ

Το πρώτο μέρος ενός από τα πιο πετυχημένα Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι μεγάλες διοργανώσεις στην Κεντρική Σκηνή, η δροσιά και τα όμορφα βράδια στη Μικρή Σκηνή, αλλά και οι ιδιαίτερες γεύσεις που περίμεναν τους θεατές χάρη στους συνεργάτες του Φεστιβάλ (Λάδι & Ρίγανη, Bar Testament, Evora, Brothers in Low, Hot Dog King) και τη χορηγία της ζυθοποιίας ΕΖΑ, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο παζλ ξεχωριστών εικόνων και ήχων.

Στην Κεντρική Σκηνή, η οποία μερικές φορές ήταν ασφυκτικά γεμάτη, απολαύσαμε τους όλο ενέργεια και ζωντάνια Monoplhonics (10/7), το διονυσιακό οίστρο του Goran Bregovic και της παρέας του (12/7), αλλά και το υπέροχα δημιουργικό πάρτι των Postmodern Jukebox Orchestra (29/6).

Φυσικά δεν έλειψαν οι μοναδικές στιγμές που πρόσφεραν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες: Μάριος Φραγκούλης (17/7), Μίλτος Πασχαλίδης (16/6), Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης (21/6), Παντελής Θαλασσινός & Βασίλης Σκουλάς (23/6), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Ρίτα Αντωνοπούλου (9/6).

Ξεχωριστές βραδιές απόλαυσαν όσες και όσοι βρέθηκαν στην προβολή του «Χρυσοθήρα» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Κ.Ο.Θ. (28/6), αλλά και στο συναυλιακό «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή (3/7).

Η μεγάλη αποκάλυψη, ωστόσο, του φετινού Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ήταν η υπέροχη  Μικρή Σκηνή! Πάνω στην υπέροχη βεράντα της Μονής με όμορφη ατμόσφαιρα παρέας, αλλά και με απρόβλεπτες συνευρέσεις, η Μικρή Σκηνή του Ιουλίου ήταν πάντα γεμάτη τόσο από θεατές, όσο και από την ιδιαίτερη ενέργεια όσων έπαιξαν σ’ αυτή.

Opera Chaotique, Σταματία Μολλούδη, Fortissimo (6/7), Λουδοβίκος των Ανωγείων (11/7), Γιώργος Καζαντζής & Γιώργος Ανδρέου (13/7), Δημήτρης Μυστακίδης (14/7), Χειμερινοί Κολυμβητές (18/7), Γεωργία Νταγάκη & Σταύρος Σιόλας (24/7), Μαρία Παπαγεωργίου (26/7) και για το τέλος μια υπέροχη Milonga με τους Locos de Atar (27/7) χάρισαν υπέροχες και ατμοσφαιρικές στιγμές…

Βίντεο με αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε εδώ