Το χορευτικό συγκρότημα ‘‘Μολδοβενεάσκα‘‘ αύριο μαζί με ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ

Το χορευτικό συγκρότημα ‘‘Μολδοβενεάσκα‘‘ αύριο, μαζί με ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ, Κυριακή 6 Μαρτίου στις 12:00 στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Το χορευτικό συγκρότημα ‘‘Μολδοβενεάσκα‘‘ είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που κατάγονται από την Μολδαβία και αγαπούν πολύ τον παραδοσιακό χορό.
Η πρωτοβουλία της λειτουργίας σχολείου χορού για παιδιά και ενήλικες ανήκει στην ιδρύτρια και πρόεδρο της Ένωσης Έλληνο-Μολδαβικής φιλίας ‘‘Αλέξανδρος Υψηλάντης‘‘, κυρία Σβετλάνα Λισαγκόρ Βεργή.
Το συγκρότημα άρχισε την εμφάνιση του σχετικά πρόσφατα, το 2014. Έκτοτε η χορευτική ομάδα ‘‘Μολδοβενεάσκα‘‘ συμμετείχε σε επανειλημμένες εκδηλώσεις της κοινότητας, σε φεστιβάλ ή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις διάφορων κρατικών και ιδιωτικών φορέων. Σήμερα η ομάδα αποτελείται από 14 μέλη μεταξύ των 19 και 55 ετών και οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες χορευτές.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνο-Μολδαβικής φιλίας ‘‘Αλ. Υψηλάντης,  Σβετλάνα Λισαγκόρ Βεργή, υποστηρίζει ότι; ‘‘ο σκοπός ύπαρξης του Μολδαβικού χορευτικού συγκροτήματος είναι να συσφίξουμε τα δεσμά των σχέσεων των Μολδαβών που κατοικούν στην Ελλάδα μεταξύ τους αλλά και με τους Έλληνες. Μέσω του χορού να αναπτύξουμε, να διατηρήσουμε και να δια δώσουμε την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα, των ηθών, εθίμων και παραδόσεων‘‘.