Το Σχολείο της Τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

 Το πρόγραμμα για το Σχολείο της Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αυτό το Σάββατο 27.02.2016.

 

10.30-12.00

 

«Αγαπάω…μαθαίνω…χορεύω…»: Ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά τα παιδιά. Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά οπότε τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκεντρώνονται, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθά στη στάση του σώματος τους.

 

12.00-1.30

 

«Το παιχνίδι των χρωμάτων»: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα κεφάλαια της  ιστορίας της τέχνης μέσω των έργων σπουδαίων ζωγράφων. Σε αυτά τα εργαστήρια, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν προσεγγίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ, αλλά θα γνωρίσουν και το  πως γίνεται  η αγιογράφηση των εκκλησιών, τι είναι η δίσκος της Φαιστού , τα κυκλαδικά εδώλια κ.λ.π.

 

1.30-2.30

 

«Αφηγήσεις  παραμυθιών»: αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες, όλα εδώ βρίσκουν το φυσικό τους χώρο. Από τους μύθους του Αισώπου όπου θα συναντήσουμε τις χελώνες, τον κάβουρα και την αλεπού, στα κάστρα, τους ιππότες, και τους δράκους,  ακολουθούμε την λαϊκή παράδοση και φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι.