Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή στο ΑTHENAEUM “Κελάρι”

Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει την παράσταση “modes & moods” («Τρόποι & Διαθέσεις») σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του “Mano’s”, A jazz tribute to Manos Hadjidakis, μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη μουσικής κατατίθεται, σε υλικό του Μίκη Θεοδωράκη αυτή τη φορά, από το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Οι μουσικές καταβολές του Μίκη, όπως ο ίδιος λέει, είναι επηρεασμένες από την Βυζαντινή Μουσική, ένα μουσικό είδος στο οποίο κυριαρχούν τρόποι μουσικοί και ισοκράτες, στο περιβάλλον μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στοχεία αναγνωρίσιμα στα σημεία αυτά της τζαζ δισκογραφίας, που χαρακτηρίζονται ως modal.

Η αναφορά στον John Coltrane είναι σαφής και υπογραμμισμένη. Η μουσική του Coltrane, τροπική, κατανυκτική, υπο-επιβλητική, ίσως θρησκευτική

Το ρεπερτόριο της παράστασης καλύπτει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τη συνθετική παραγωγή του Μίκη, από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και το soundtrack της τανίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

 

Δημήτρης Καλαντζής πιάνο, ενορχηστρώσεις

Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα

Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης τύμπανα

Γιώργος Γεωργιάδης μπάσσο

 

Ώρα έναρξης 22.00

 

Ελάχιστη κατανάλωση

BAR 10 /ΤΡΑΠΈΖΙ 15 (σερβίρεται και φαγητό)

 

 

ΑTHENAEUM “Κελάρι” 

Αδριανού 3, Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Τηλ.: 210 3210 239  &   6945 160 385

Σημαντικά ευρήματα από τις έρευνες στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου

Για πέμπτη χρονιά συνεχίστηκαν οι έρευνες στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου από το Lechaion Harbour Project. Κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν ανασκαφικές εργασίες και ψηφιακές αποτυπώσεις στα κατάλοιπα ...