Το Θαύμα στο Ακρωτήρι – Βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Γεωργία Κοτζαμπασάκη παρουσιάζουν του νέο βιβλίου  με τίτλο “Το Θαύμα στο Ακρωτήρι”

Από το κείμενο του οπισθόφυλλου…

«Θερµό επεισόδιο» µπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε στη ζωή ενός ανθρώπου.

Στο µυαλό ενός Έλληνα, όµως, αυτές οι δύο λέξεις οδηγούν κατ’ ευθείαν σε έναν µονάχα συνειρµό, που ριζώνει βαθιά σε πύρινα µονοπάτια πίσω στο λαβύρινθο του παρελθόντος, ανασκαλεύοντας µέσα του κάτι συγκεκριµένα ύπουλο και εχθρικό. Κάτι που ξέρει καλά και έχει µάθει να περιµένει από πάντα.

Ένα παρόµοιο «θερµό επεισόδιο» προκαλεί και η µοίρα στη ζωή της Μυρτώς Αποστόλου, µιας σύγχρονης σαραντάρας µε πρότερα επιτυχηµένη επαγγελµατική και προσωπική ζωή στη σηµερινή Αθήνα της κρίσης. Με τα µυτερά βελόνια της πλέκει γύρω της ένα αόρατο δίχτυ τόσο µπερδεµένο και πυκνό, που δεν µπορεί να ξεπλεχτεί παρά µόνο σε µια άλλη πόλη, σε µια άλλη χώρα. Εκεί όπου κατοικεί ένας άλλος λαός. Αυτός, που έχει λόγους να αντιπαθεί περισσότερο από όλους…

Σε κείνο το πιο εχθρικό έδαφος του κόσµου, πάνω στο πιο σκοτεινό και φονικό ακρωτήρι του, η Μυρτώ αναγκάζεται να ξεκινήσει µια καινούρια, αθέλητη ζωή.

Και να ζήσει, χωρίς να το περιµένει, το «θαύµα»…

Γνωρίστε το συγγραφέα

Η Γεωργία Κοτζαµπασάκη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, µε µεταπτυχιακή κατεύθυνση τη Συγκριτική Γλωσσολογία και Σηµειωτική. Δραστηριοποιείται, από το 1999, στην Επικοινωνία και τις Δηµόσιες Σχέσεις στον ιατρικό χώρο, έχοντας συνεργαστεί επί µακρόν µε σηµαντικές εταιρίες και φορείς του κλάδου. Κατά τις συνεργασίες αυτές ανέλαβε και εκτέλεσε αρκετές Πανελλήνιες Εκστρατείες Ενηµέρωσης για την πρόληψη και την αντιµετώπιση διαφόρων νοσηµάτων. Παράλληλα, από το 1990 έως σήµερα έχει διεκπεραιώσει σηµαντικό αριθµό έργων µετάφρασης και διερµηνείας ευρείας θεµατολογίας. Έχει έναν γιο 18 ετών.

 

Πότε;  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 19:30
Που; Πολυχώρος πολιτισμού Αίτιον (Τζιραίων 8, Αθήνα)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μια δημιουργία των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
Με την εμπειρία της ομάδας των Εκδόσεων iWrite
www.pigi.gr | 2311 27 28 03 | [email protected]

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την προγραμματισμένη απεργία των αρχαιοφυλάκων

  Σε συνέχεια του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λυδία Κονιόρδου καλεί την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης ...