Το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» της Μάνιας Βλαχογιάννη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Η μουσικός και συγγραφέας Μάνια Βλαχογιάννη με την ευγενική στήριξη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και υπό την αιγίδα τουΟμίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος παρουσιάζει την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.30, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Ε.Ε.Λ. ζωντανά τραγούδια και αποσπάσματα από το Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, το επιτυχημένο ελληνικό Μιούζικαλ που βασίζεται εξ ολοκλήρου στο ομότιτλο βιβλίο της.

Τη μουσική βραδιά πλάι στην crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννηπλαισιώνουν οι σοπράνο Γιούλη Φιλιππίδου και Κατερίνα Μποτώνη ενώ η ηθοποιός Έλενα Τριανταφύλλου αφηγείται αποσπάσματα – σκηνές από το βιβλίο και το μουσικοθεατρικό έργο.1 Ενημερώθηκαν πρόσφατα

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη – θεατή σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώπινου μυαλού, επισημαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το βιβλίο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ της Μάνιας Βλαχογιάννη κυκλοφόρησε το 2015 από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ σε ιδιαίτερα προσεγμένη, πολυτελή έκδοση, με την εικονογράφηση της Θωμαή Ζωγράφου.2 1 M DK2_7411

Το κείμενο του βιβλίου ενέπνευσε ως λιμπρέτο το μουσικοσυνθέτη

Νίκο Λεκάκο (γνωστό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Balsam7teen) ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το λογοτεχνικό έργο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιούζικαλ) με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας περιέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.

Το Μιούζικαλ με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου φιλοξενήθηκε από τη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, τον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου κ.ά.

Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο μουσικοθεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται επίσης στο βιβλίο της.

Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ – Αστέρι της Ερήμουμια παράσταση για μεγάλους και παιδιά σχολικής ηλικίας, εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων.

Τη μουσική βραδιά θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος και η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις παραστάσεις του Μιούζικαλ.

«Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ»

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.30

Αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ»

Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Ακαδημίας & Γενναδίου 8, 7ος όροφος

Τηλ: 210 3834559

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χωρίς τίτλο

“Αρχελάου Θέατρο” στους Θρακομακεδόνες

Ένας νέος πολυχώρος, «Το Αρχελάου Θέατρο», γεννήθηκε για να φιλοξενήσει τους λάτρεις της Πολιτιστικής Κουλτούρας. Ο σύγχρονος χώρος που είναι προσβάσιμος για άτομα με αναπηρία, ...