Τελευταίες ημέρες έκθεσης έργων Παναγιώτη Τέτση στο ΚΠΙΣΝ – Έως 31/7

“Φως και χρώμα ελληνικό στη ζωγραφική του Τέτση”

Έκθεση με έργα του Παναγιώτη Τέτση
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος, σε συνεργασία με
την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

Η έκθεση παρουσιάζει 35 αντιπροσωπευτικά έργα του Υδραίου ζωγράφου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τα οποία προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του καλλιτέχνη προς την Εθνική Πινακοθήκη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μνημειώδης σύνθεση της «Λαïκής αγοράς», καθώς και οι τελευταίοι επιβλητικοί  πίνακες του αείμνηστου καλλιτέχνη με τα ανεμοδαρμένα ελληνικά ακρογιάλια.

Χώρος έκθεσης: Υποδοχή Αγοράς
Διάρκεια έκθεσης: Έως και την Κυριακή 31.07.2016
Ώρες λειτουργίας: 09:00-22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Μάθετε περισσότερα

© Εθνική Πινακοθήκη/ Θάλαττα, 2006

 

 

Αυτή την εβδομάδα:

Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The trouble with Harry (1955)
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Το πρόβλημα με τον Harry είναι πως δεν κείτεται στο δάσος λόγω ενός αναπαυτικού ύπνου αλλά επειδή είναι… νεκρός! Δολοφονημένος, για την ακρίβεια. Πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν στη γύρω περιοχή θα μπορούσαν να είναι ένοχοι γι’ αυτή την πράξη και όλοι τους έχουν από μια διαφορετική άποψη για το τι πρέπει να κάνουν με το πτώμα τού μακαρίτη. Από τις πιο αγαπημένες του δουλειές, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Hitchcock, και μια από τις σπάνιες κωμωδίες (κατάμαυρη, φυσικά!) της φιλμογραφίας του, μας πρωτοπαρουσίασε στη μεγάλη οθόνη τη νεαρή Shirley MacLaine, ενώ ο πρωταγωνιστής της, John Forsythe, έμελλε να γίνει ο μεγάλος και τρανός… Blake Carrington της τηλεοπτικής «Δυναστείας»!
Ελεύθερη είσοδος – συμμετοχή με δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30′ πριν την έναρξη κάθε προβολής.

Μάθετε περισσότερα

© δημιουργικό: Βερόνικα Παπαδοπούλου

 
Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου & Δοϊράνης, Τ.Κ.: 176 74, ΚαλλιθέαΠληροφορίες: 216-8091001 / 002/ 003 ή με email στο [email protected]

Για αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης, δείτε εδώ.

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Δευτέρα-Κυριακή: 09:00-22:00