Συνάντηση Κονιόρδου με μαθητές που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδος

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου με αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδος.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων που συμμετέχουν στο Ιταλικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδος (Festival Filosofia della Magna Grecia – FFMG).

Στο αφιερωμένο στους εφήβους φεστιβάλ ταξίδεψαν στην Ελλάδα  700 Ιταλοί μαθητές των τελευταίων σχολικών τάξεων  Μέχρι και τις 25 Μαρτίου οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους θα ταξιδέψουν σε εμβληματικούς χώρους της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στην Επίδαυρο και τους Δελφούς.

Κεντρικό σύνθημα φέτος είναι η «Φιλία» δηλαδή, όπως σημειώνεται, η βαθύτερη σχέση αγάπης που βασίζεται σε μια ελεύθερη και μεταξύ ίσων σχέση, χωρίς καμία φιλοδοξία επικυριαρχίας.

Η Λυδία Κονιόρδου απευθυνόμενη στα παιδιά είπε  «Ο Πολιτισμός της Αρχαίας Ελλάδας, ιδιαίτερα στην Αθήνα, ανακάλυψε τον  διάλογο. Ένα σπουδαίο εργαλείο που υπερβαίνει τη σύγκρουση και την μετατρέπει σε σύγκρουση ιδεών.  Μέσα από τη σύνθεση των ιδεών βρίσκει κανείς λύσεις τόσο για  ιδιωτικές υποθέσεις όσο και για  συλλογικές  αποφάσεις. Αυτή είναι η διαλεκτική.

Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ότι οι μεγάλες αποφάσεις δεν είναι απλές έχουνε πάντα τίμημα και από τις δύο πλευρές.

Ο σύγχρονος συνειδητός πολίτης πρέπει να  παίρνει τη ζωή του στα χέρια του, να μην μετατρέπεται σε ένα παθητικό άτομο που θεωρεί τον εαυτό του θύμα.»