Στη Σερβία ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή, με αφορμη την πολυβραβευμένη ταινία Inseljence

Το ευρωπαϊκό μουσικό πρόγραμμα που ενώνει τους ήχους και τους πολιτισμούς της Δύσης και της Ανατολής, με τίτλο: “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή”, με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή, παρουσιάζεται στη Σερβία στις 9 Δεκεμβρίου. Αφορμή υπήρξε η πολυβραβευμένη ταινία “Inseljence” (“Θεραπεία”) του Σέρβου σκηνοθέτη Ivan Jovic, σε σενάριο της Monja Milinkovic, στην οποία η καταξιωμένη Ελληνίδα εκπρόσωπος του θρησκευτικού και αρχέγονου ιερού μέλους Νεκταρία Καραντζή χάρισε τη φωνή της σε βυζαντινούς ύμνους.

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι προβολών στο εξωτερικό σε διεθνή Κινηματογραφικά φεστιβάλ, η σερβική ταινία, παραγωγής της Cinnamon Production, που πραγματεύεται το θέμα της συχώρεσης, κατόρθωσε να αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως του Χρυσού Ιππότη της Ρωσίας, της καλύτερης ταινίας και σεναρίου του 4ου κινηματογραφικού φεστιβάλ Βαλκανίων, της καλύτερης ταινίας του 13ου ευρωπαϊκού κινηματογραφικού φεστιβαλ “cinedays”, της καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ “Religion Today Film Festival” στην Ιταλια κ.α.

Οι παραγωγοί της ταινίας σημειώνουν για τη συμμετοχή της Νεκταρίας Καραντζή στο soundtrack: “Η φωνή της Νεκταρίας Καραντζή λειτουργεί ως κάτι παραπάνω από τη μουσική επένδυση της ταινίας. Εκπροσωπεί τον τέταρτο αόρατο χαρακτήρα. Στην ιστορία των ανθρώπων του πολέμου και της παραλογισμού, υπάρχει αυτή η ευγενική γυναικεία φωνή της γυναίκας, της μητέρας, της αδελφής, η φωνή της παρηγοριάς, σαν τη φωνή της Παναγίας που ψιθυρίζει ένα νανούρισμα, η φωνή της σοφίας της καρδιάς”.

Η επίσημη προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους της Σερβίας ξεκινά στις 10 Δεκεμβρίου. Με αφορμή την πρεμιέρα, η Νεκταρία Καραντζη θα εμφανιστεί την παραμονή, στις 9 Δεκεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα της Βουλής των Ενώσεων στο Βελιγράδι, παρουσιάζοντας τη μουσική τους σύμπραξη “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή”, μαζί με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, ο οποίος υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος που έχει κερδίσει ήδη την θερμή αποδοχή κοινού και κριτικών στην Ευρώπη.