“Σεξ Λεξικόν” στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου 104

Τι γινόταν όταν ένα νεαρό ζευγάρι – το έτος 1978 –επιχειρούσε  να κάνει έρωτα για πρώτη φορά; Σχεδόν κανείς δε θυμάται πια…

Στο θέατρο «104| όμως κάθε Δευτέρα και Τρίτη οι παλιοί θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν ότι όλα είναι διαφορετικά από τότε, αλλά η πρώτη φορά δεν αλλάζει είτε συμβαίνει στην εποχή του cyber sex είτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η  Κάτια και ο Τάκης, οι χαρακτήρες της κωμωδίας «Σεξ Λεξικον- Η επιστήμη του έρωτα» είναι δυο πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή. Κάποτε υπήρξαν . Και ήταν υπέροχοι. Και οι δυο τους.

Γι αυτό το αθηναϊκό κοινό τους λάτρεψε. Κι έτσι το «Σεξ Λεξικόν» επέστρεψε στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου 104 στις 2 Οκτωβρίου  με νέα διανομή, φρέσκια ματιά και πολλές ανατροπές.

Η Φωτεινή Αθερίδου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης πρωταγωνιστούν στην sold out επιτυχία της περσινής θεατρικής σεζόν «Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα». Μια κωμική ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δυο νέων ανθρώπων και με έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό στις άκαμπτες ερωτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις της παλιάς Ελλάδας, του 20ου αιώνα –όπου η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει «ανεξέλεγκτες σεξ-επαφές» και ο άντρας «πρέπει να αποφεύγει την αυτοϊκανοποίηση για να μην πάθει νευρώσεις».

Το «Σεξ Λεξικόν» είναι ο οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια, στο ταξίδι της ενηλικίωσης.  Πρόκειται για ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, ένα «παράλογο» εγχειρίδιο που θα μπερδέψει τους πρωταγωνιστές μας και θα δημιουργήσει τη βάση για μία αληθινή και ευαίσθητη κωμωδία.

Το «Σεξ Λεξικόν-Η Επιστήμη του Έρωτα» είναι ένα νεοελληνικό έργο από τον Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο, δημοσιογράφο και βραβευμένο με το βραβείο Μπότση.

Με χιούμορ, τρυφερότητα και φρέσκια ματιά η σκηνοθέτις  Αγγελίτα Τσούγκου διεισδύει σ΄έναν ξεχασμένο χρόνο για να θυμίσει στο κοινό λέξεις, έννοιες, σκέψεις , μια ολόκληρη υπέροχη εποχή.

Μια επιτυχημένη συνάντηση στο θέατρο 104 που συζητήθηκε πολύ την περσινή χρονιά, την αγάπησε το κοινό και η κριτική την υποδέχτηκε με φράσεις , όπως: ”ευτυχής θεατρική στιγμή”’. ”παράσταση γεμάτη αγάπη, κέφι και ταλέντο”, ‘σαν την πλοκή ενός παραμυθιού στη μοντέρνα εκδοχή του”.

6 επιπλέον παραστάσεις  για τις ημέρες των  εορτών.

Αναλυτικά:

Σάββατο 23/12 19.00

Τετάρτη 27/12 21.15

Σάββατο 30/12 19.00

Τετάρτη 3/1 21.15

Σάββατο 6/1 19.00

Κυριακή 7/1 19.00

Eπίσης, το «Σεξ Λεξικόν : Η επιστήμη του Έρωτα» του Σπύρου Δ.Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου προσθέτει μια ακόμη ημέρα παράστασης στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του.

Από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Κυριακή ,θα παίζεται στις 19.00 και φυσικά κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Επιμέλεια Κίνησης: Ερμίρα Γκόρο

ΣκηνικάΚοστούμια: Σάντρα Σωτηρίου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

 

Ερμηνεύουν οι: Φωτεινή Αθερίδου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

 

Στοιχεία Παράστασης:

Ημέρα και Ώρα παράστασης: Δευτέρα και Τρίτη 21:15 /Κυριακή 19:00

(από 07 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος των παραστάσεων)

Είσοδος : 10 € (γενική είσοδος), 5 € (για ανέργους)

Διάρκεια παράστασης: 80’

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Λήξη Παραστάσεων : Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

 

            Προπώληση: viva.gr, 11876, Media Markt,Reload, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης», Αθηνόραμα

 

           

 

Χώρος: Θέατρο 104 . Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) –  Τηλ : 210 3455020

http://www.104.gr/www.facebook.com/theatre104/