Σεμινάρια τραγουδιού και χάλκινων πνευστών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

από Τετάρτη 24 έως Παρασκευή 26 Μαΐου

Jay Clayton – Εργαστήριο Jazz τραγουδιού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού

Συντονισμός – οργάνωση Αγγελική Τουμπανάκη – Ελένη Βαλεντή

 

Εργαστήριο τζαζ τραγουδιού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από μία σπουδαία performer και εξαιρετική εισηγήτρια. Το εργαστήριο έχει ως κύριο στόχο να εξελίξει τεχνικά και φρασεολογικά τους τζαζ τραγουδιστές αλλά και τους βοκαλίστες/αυτοσχεδιαστές ώστε να κατακτήσουν ένα υψηλότερο επίπεδο επάρκειας.
Πρώτο Μέρος:  Ερμηνεύοντας τα Jazz Standards – Απευθύνεται σε αρχάριο έως μέσο επίπεδο.
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν περισσότερα για τη “γλώσσα της τζαζ” καθώς επίσης και τις θεμελιώδεις αρχές περί ερμηνείας της τζαζ μουσικής. Το μέρος αυτό συμπεριλαμβάνει τη διδασκαλία του τρόπου μέτρησης των count off tempos για την μπάντα, την αλλαγή μέτρων, τον επί σκηνής συντονισμό  (leading)  των μελών της μπάντας και τον σχεδιασμό ρεπερτορίου.

 

Δεύτερο Μέρος:  Φωνητικός αυτοσχεδιασμός – Απευθύνεται σε μέσο έως και προχωρημένο επίπεδο 

Η Πρακτική προσέγγισης του αυτοσχεδιασμού πάνω σε αλλαγές συγχορδιών. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις μελωδίες για Μπλουζ σε ματζόρε, Μπλουζ σε μινόρε καθώς επίσης και το “Autumn Leaves”.

Τρίτο Μέρος: Ελεύθερο τραγούδι – Μέσο έως και προχωρημένο επίπεδο 

Οι συμμετέχοντες εξερευνούν και εξελίσσουν το δικό τους προσωπικό λεξιλόγιο μέσα από ασκήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, ενώ εργάζονται πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις της Jay Calyton καθώς επίσης και στο ρεπερτόριο “Vocal Summit”.

Το σεμινάριο θα λήξει με συναυλία την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 20:30 με τη συμμετοχή της εισηγήτριας, σπουδαστών του σεμιναρίου και των σπουδαστών nakas circlesong workshop.

πιάνο: Κώστας Γιαξόγλου

Είσοδος ελεύθερη

jay-clayton

Η Jay Clayton είναι διεθνούς κύρους τραγουδίστρια, συνθέτρια και παιδαγωγός, της οποίας το έργο εκτείνεται εξίσου επάξια μεταξύ της Jazz και της new music. H Jay έχει αποσπάσει την προσοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο ως performer, όσο και ως καθηγήτρια. Με παραπάνω από 40 ηχογραφήσεις στο ενεργητικό της, έχει εμφανιστεί με καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι  Muhal Richard Abrams,  Steve Reich, Kirk Nurock, Julian Priester, Jerry Granelli, Jane Ira Bloom, Gary Bartz, Jack Wilkins, George Cables, Fred Hersch, Gary Thomas, την χορεύτρια κλακέτας Brenda Bufalino αλλά και με τραγουδιστές όπως οι Jeanne Lee, Norma Winstone, Urszula Dudziak και Bobby McFerrin.
Έχει διδάξει σε όλον τον κόσμο. Επί μία 20ετία δίδαξε στο Cornish College of the Arts  και επί μία 10ετία στα τζαζ τμήματα του Ινστιτούτου Peabody στη Βαλτιμόρη. Το βιβλίο της “Sing Your Story: A Practical Guide for Learning and Teaching the Art of Jazz Singing”, εκδόθηκε από τον οίκο “Advance Music” το 2001.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000 

 

 

 

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, ώρα 13:00 – 15:00

Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος (Canadian Brass) – Workshop για χάλκινα πνευστά

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν

 

Ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος επιστρέφει στο Ωδείο του, μετά από 15 χρόνια, για να διδάξει σε ένα μοναδικό Workshop για χάλκινα πνευστά.
Πολυβραβευμένος σολίστ σε διεθνείς διαγωνισμούς, μόνιμο μέλος των θρυλικών Canadian Brass, αλλά και συνεργαζόμενος τρομπονίστας των διάσημων Pink Martini.
Ξεκίνησε μαθήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και είχε την τύχη – όπως λέει ο ίδιος – να έχει έναν καταπληκτικό δάσκαλο και εξαιρετικό τρομπονίστα, τον Παναγιώτη Στέφο.  Συνέχισε με τον Κώστα Αυγερινό – εξαιρετικό επίσης δάσκαλο και τρομπονίστα – με τον οποίο πήρε και το δίπλωμά του, στα 17 του χρόνια, από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Την ίδια χρονιά πήγε στην Αμερική και έχτισε εκεί την καριέρα του, μετά από ανώτατες σπουδές που ξεκίνησαν στο San Francisco Conservatory of Music (Βachelor) όπου είχε καθηγητή τον Mark Lawrence, πρώτο τρομπόνι τότε της Συμφωνικής Ορχήστρας του San Francisco, θρύλο του τρομπονιού. Συνέχισε στο Curtis Institute of Music, στη Φιλαδέλφεια, (Diploma) και μετά στο Yale, από όπου πήρε το Master του. Όλες οι σπουδές του πραγματοποιήθηκαν με υποτροφίες από τις σχολές του, αλλά και από το ΙΚΥ και το Ίδρυμα Ωνάση.

 

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τα CD “Tango Distinto”, “Discoveries”, “Trombone Atrevido” και το πιο πρόσφατο, το οποίο τιτλοφορείται “Ethereal”.

http://www.onassis.org/onassis-magazine/issue-69/Ahilleas-Liarmakopoylos

 

http://fnm.com.gr/sinenteykseis/achilles-liarmakopoulos-synenteuxi/

 

https://achillestrombone.com/

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000