Ρεσιτάλ Λεωνίδα Καβάκου

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, τo Summer Nostos Festival (SNFestival) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει την τιμή να φιλοξενεί τον διεθνή βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο με τον εκλεκτό συνεργάτη του Enrico Pace. Το ρεσιτάλ βιολί-πιάνο θα πραγματοποιηθεί στην κορυφαίας ακουστικής Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο Καβάκος είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους βιρτουόζους βιολονίστες της εποχής μας και το 2017 βραβεύθηκε με το Leonie Sonning Music Prize, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία για τον χώρο της κλασικής μουσικής, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή που έχει φθάσει σε υψηλή διεθνή αναγνώριση στον τομέα του.

Στην παράσταση του SNFestival οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες συνδυάζουν την δεξιοτεχνία και το πάθος τους για τη μουσική, παρουσιάζοντας έργα των Janáček, Schubert, Debussy και Beethoven για βιολί και πιάνο.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, 20.30

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

 

Λεωνίδας Καβάκος

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιολονίστας και μαέστρος, πρωτοκράτησε το βιολί σε ηλικία πέντε ετών και σήμερα θεωρείται ένας από τους δέκα καλύτερους βιρτουόζους παγκοσμίως. Με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ήδη από νεαρή ηλικία, ο Λεωνίδας Καβάκος διακρίνεται για τη μοναδική τεχνική του, τον εκφραστικό του ήχο, τη μουσικότητα, αλλά και το βάθος των ερμηνειών του.

Όντας συλλέκτης βραβείων από νεαρή ηλικία, το 1985 σε ηλικία 18 ετών, νίκησε στον Διεθνή Διαγωνισμό Sibelius στο Ελσίνκι και το 1986 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού στην Ιντιανάπολη, ενώ το 1988 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Naumburg στη Νέα Υόρκη και στον Διαγωνισμό Βιολιού Paganini το ίδιο έτος. Ο Λεωνίδας Καβάκος, έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, όπως η Ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας με τον Ρικάρντο Σαγί, η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου με Valery Gergiev, η Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και τον Alan Gilbert, η Συμφωνική της Βοστόνης και η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, έχει ηχογραφήσει για τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες.

 

Enrico Pace

Το μοναδικό κονσέρτο βιολί-πιάνο, συμπληρώνει ο Ιταλός πιανίστας, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Enrico Pace. Ο Pace, σπούδασε στο πλευρό του καταξιωμένου μουσικού Franco Scala, ενώ σε ηλικία 22 ετών, κατέκτησε το  Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Φραντς Λιστ» στην Ουτρέχτη (1989). Οι εμφανίσεις του δεν περιορίζονται σε παραστάσεις με ορχήστρες, καθώς συχνά συμμετέχει σε φεστιβάλ μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος με μεγάλη επιτυχία με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους.

 

Όλες οι εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε το www.SNFestival.org

#SNFestival

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

[Λίγα λόγια για το SNFestival]

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, ανοιχτό σε όλους. Μουσική, χορός, αθλητισμός, τέχνες και αρχιτεκτονική, συζητήσεις, προβολές και προγράμματα για παιδιά και οικογένειες συναντιούνται κάθε Ιούνιο, για μία εβδομάδα, μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το SNFestival βρίσκει ιδανικό χώρο διεξαγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ, εντός και εκτός των κτιρίων, φιλοξενούν εκδηλώσεις και δρώμενα, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του ΚΠΙΣΝ, να προσφέρει έναν δυναμικό, ανοιχτό δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους.

Η υλοποίηση του Summer Nostos Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχιζόμενης υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΚΠΙΣΝ.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Αναγνώριση του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας και του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Υπέρ της αναγνώρισης δύο θεματικών τεχνολογικών μουσείων, του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), γνωμοδότησε ομόφωνα το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο ...