Προσδεθείτε, ξεκινάμε για ένα σύντομο ταξίδι στον Άρη!

Από τότε που το ανθρώπινο είδος πρωτοκοίταξε τον ουρανό, ονειρευτήκαμε να πάμε στον πλανήτη Άρη. Πόσο δύσκολο είναι όμως πραγματικά να φτάσει κανείς εκεί; Από την 1η Οκτωβρίου, ο Ρίντλεϊ Σκοτ στέλνει μια επανδρωμένη αποστολή απευθείας στον Κόκκινο Πλανήτη. Μέχρι τότε, όμως, ο Νιλ ΝτεΓκράς Τάισον εξετάζει την επικινδυνότητα του συναρπαστικού αυτού εγχειρήματος, ενώ εμείς έχουμε ήδη προσδεθεί και περιμένουμε με ανυπομονησία! Δείτε το κλιπ «Η μεγάλη μας περιπέτεια στον Άρη», με ελληνικούς υπότιτλους: 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Άντι Γουίαρ, η «Διάσωση» αφηγείται την ιστορία του αστροναύτη Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον), ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Όμως, ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός.

Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι.

Με τις σκηνοθετικές οδηγίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, «Η Διάσωση» έχει ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει επίσης τους Τζέσικα Τσαστέιν, Κρίστεν Ουίγκ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Πένια, Τζεφ Ντάνιελς, Τσιουέτελ Ετζίοφορ, και Ντόναλντ Γκλόβερ.

 

1 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon
και σε 3D

Το βιβλίο «Άνθρωπος στον Άρη» (The Martian) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.