«ΠΟΜΠΗΙΑ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΣΕ Η ΛΑΒΑ» στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα

ΠΟΜΠΗΙΑ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΣΕ Η ΛΑΒΑ»

Η έκθεση εντάσσεται στο Χειμερινό Πρόγραμμα του Tempo Forte ItaliaEλλάδα 2019

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα – (Πατησίων, 47) θα φιλοξενήσει την έκθεση «ΠΟΜΠΗΙΑ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΣΕ Η ΛΑΒΑ» της εικαστικού Μαρίας Σμαράγδας Σκούρτα. Τα έργα που εκτίθενται αντλούν έμπνευση από τις τοιχογραφίες της Πομπηίας. Η καλλιτέχνης «αναγιγνώσκει την αρχαία πόλη ως κιβωτό της μεγάλης ζωγραφικής και γλυπτικής τέχνης».

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό ως τις 16 Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης , την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, διοργανώνεται μια διάλεξη με τίτλο “Η ΠΟΜΠΗΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ” που θα επικεντρωθεί στην τύχη των εμπνευσμένων από την Πομπηία τοιχογραφιών στις αστικές κατοικίες της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα, με τον κύριο Carmelo Di Nicuolo (αρχαιολόγο, Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Αμφότερες οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο Χειμερινό Πρόγραμμα του Tempo Forte ItaliaEλλάδα 2019 , της πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα *, σε συνεργασία με ελληνικούς και ιταλικούς θεσμούς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και λάτρεις του πολιτισμού με σκοπό να μεταφέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site και τον λογαριασμό twitter της Πρεσβείας (@ItalyinGreece) και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (@IICAtene).

#TempoForte2019

* Πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα στον τομέα του Πολιτισμού που θεσπίστηκε κατά την Πρώτη Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα, με σκοπό την ενίσχυση και την προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών της Μεσογείου, με σεβασμό στην ισορροπία μεταξύ των διαφόρων μορφών της τέχνης, από τις παραδοσιακές ως τις πιο σύγχρονες, από το παρελθόν ως το μέλλον.