«Περιμένοντας τη βροχή» στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης

Ο Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής και το Θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» σε συνεργασία με το Π.Ε.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσίασαν τις θεατρικές παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τη βροχή» το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης. Το έργο έγραψε η Μαρία Ζούλια, βασιζόμενη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλου.

Το «Περιμένοντας τη βροχή» είναι μία αλλιώτικη θεατρική παράσταση με θέμα τον άνθρωπο και την ιδιαίτερη σχέση του με το νερό. Το νερό είναι ζωή. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη γη. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο και βέβαια για την ίδια τη φύση. Η βροχή είναι ο σημαντικότερος δότης αυτού του υπέρτατου αγαθού: Μια πόλη, μία χώρα, ένας τόπος χωρίς βροχή και νερό είναι ένας εν δυνάμει νεκρός τόπος. Αυτός είναι ο λόγος, που το νερό έχει γίνει το επίκεντρο σ’ όλες τις πρωτοβουλίες της UNESCO εδώ και 50 χρόνια. Η UNESCO έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση μίας διεθνούς ατζέντας σε σχέση με τις πολιτικές, που αφορούν στη διαχείριση των υδάτων παγκοσμίως.

Η επιτυχία και των δύο παραστάσεων σηματοδοτήθηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κατάμεστου Δημοτικού θεάτρου Πεύκης. Το κοινό γέμισε το θέατρο και συνάμα το Σαββατοκύριακό του με εικόνες, συναισθήματα και προβληματισμούς γύρω από το ζήτημα της έλλειψης του νερού και τις συνέπειες, που μπορεί αυτό να έχει στις ανθρώπινες σχέσεις. Ήταν μόνον η αρχή μιας θεατρικά πλούσιας και δημιουργικής χρονιάς, που η UNESCO Αμαρουσίου και το Θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό με άλλα επιτυχημένα έργα και παραστάσεις.

Η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα στην ομιλία της εκτός από το αφιέρωμα, που έκανε στη ζωή και το έργο του συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλου, τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας, που αναπτύσσεται με την Πρόεδρο Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη και το Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στον τομέα του Πολιτισμού.

Πριν την έναρξη της παράστασης χαιρετισμό απηύθυναν:
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης,
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη.

Τις παραστάσεις μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος,
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Ευάγγελος Παπανικολάου,
Ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιώργος Καρίμπας,
Ο π. Βουλευτής και π. Υπουργός Νίκος Φαρμάκης,
Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της γυναίκας Ειρήνη Φερέτη,
Ο Παναγιώτης Καρακούλης, συγγραφέας του έργου “Η πυλωτή των θαυμάτων”, που θα παρουσιαστεί από το θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ».

Επίσης, το παρόν έδωσαν εκλεκτοί δημότες των ανωτέρω Δήμων, καθώς και όμορων και άλλων Δήμων της Αττικής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, τα μέλη του Δ.Σ. της UNESCO Αμαρουσίου και μέλη του Ομίλου.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της Βασιλείας Αθανασιάδου, υπεύθυνης των εκδηλώσεων του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου. Στην άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και στη διανομή του έντυπου υλικού του Ομίλου σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές μας, που εργάστηκαν όπως πάντα εντατικά και μεθοδικά.