Παρουσιάστηκαν… ”Τα άστεγα”

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Νίκος Πλατύραχος παρουσίασε στον ΙΑΝΟ τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Τα άστεγα”.DSCN0489

DSCN0499Στο άλμπουμ αυτό ο συνθέτης συνδυάζει υπέροχα και ευρηματικά τον ρυθμό και τις αρμονίες του αμερικάνικου ragtime με τον ήχο του ρεμπέτικου.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο από την ηχογράφηση του άλμπουμ και ο Νίκος Πλατύραχος με τους μουσικούς του μας έβαλε στο κλίμα με ένα από τα δύο ορχηστρικά που υπάρχουν σε αυτή τη δουλειά.

Ο βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών Γιώργος Νταλάρας μας τραγούδησε κάποια από ”Τα άστεγα” με το δικό του μοναδικό τρόπο.DSCN0495

DSCN0497Στον ΙΑΝΟ και ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος τραγούδησε τη ”Λουκία”, το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στο άλμπουμ του Νίκου Πλατύραχου.

Παρούσα στη βραδιά και η Ασπασία Στρατηγού που με τις ερμηνείες της κέρδισε το χειροκρότημα  και την επεφημία του Γιώργου Νταλάρα που εκείνη την ώρα στεκόταν λίγο δίπλα από τη σκηνή.Η Ελένη Τσαλιγοπούλου που συμμετέχει και εκείνη στα ”Άστεγα” δε μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω μιας μικρής αδιαθεσίας.20160202_211332 (1)

Η καλύτερη ευχή από τον Σταμάτη Κραουνάκη, ”τα άστεγα” να βρουν στέγη στην καρδιά των ανθρώπων.

Δημήτρης Μιχαλαριάς