Παρουσίαση του 1ου CD από τους Cinema Paradiso

0

Οι Cinema Paradiso Project διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα και μεταφέρουν το ταξίδι από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή.  Με soundtracks από το Διεθνή και Ελληνικό κινηματογράφο, το πολυμελές μουσικό σχήμα παρουσιάζει το 1οτου CD και δίνει το στίγμα του. Μια ιδιαίτερη πρόταση που κινείται μέσα σε classical crossover ατμόσφαιρα με στοιχεία από latin και έντεχνη Ελληνική μουσική.

Θα παρουσιασθούν ζωντανά τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου: το εναρκτήριο «σήμα κατατεθέν» μινιμαλιστικό “Struggle for Pleasure” του Mertens, κομμάτια που σηματοδοτούν τις κλασικές καταβολές του σχήματος, όπως το Cinema Paradiso (SE) και το “Walking in the air”, καθώς και μουσική και τραγούδια των Madredeus, Luiz Bonfa και Astor Piazzolla. Ο Μάνος Χατζιδάκις και σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες από ταινίες του Ελληνικού σινεμά που αγαπήσαμε, παλαιότερες ή σύγχρονες, ολοκληρώνουν τον πρώτο “μουσικό περίπτατο” του σχήματος στα σοκάκια του κινηματογράφου.

Το σχήμα έχει επιλέξει για αυτή τη βραδυά μια πιο acoustic αισθητική, στοχεύοντας να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σε έναν χώρο που αποπνέει θεατρικότητα και διάθεση ονειρική. Άλλωστε, ο κινηματογράφος από την εμφάνισή του υπήρξε τόπος και τρόπος αναπαράστασης των ονείρων μας.

Τη βραδυά θα συντονίσει ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός και Ηθοποιός, Νίκος Αϊβαλής.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Ε.Μ.Σ.Ε

Συμμετέχουν: Νίκος Πιτλόγλου, Συνθέτης, Ενορχηστρωτής, Μουσικός Παραγωγός Arion Music, μέλος του ΔΣ της Ε.Μ.Σ.Ε , Άννα Πίγκου, Ψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής, Ελένη Μόλαρη, Ψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια, Συνδιοργανωτής του «Σινεμά και Ψυχανάλυση», Κάτια Μάντζαρη, Παραγωγός Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων.unnamed

No comments