Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μάκη Τσίτα ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ στο βιβλιοπωλείο ΙΔΙΩΝΥΜΟ

Οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ και το βιβλιοπωλείο ΙΔΙΩΝΥΜΟ παρουσιάζουν το βιβλίο του ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ Μάρτυς μου ο Θεός

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 7:30 μ. μ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει

η ΕΛΕΝΗ ΛΙΝΤΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ποιήτρια.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

 

Βιβλιοπωλείο-Καφέ ΙΔΙΩΝΥΜΟ (Κοραή 11, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 4950716)

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο αφηγητής της ιστορίας ?ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, που δεν επιθυμεί παρά να ζήσει με αξιοπρέπεια?, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι ?οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του? τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος· οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία, δημιουργεί ψηφίδα ψηφίδα έναν δικό του κόσμο.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ανάμεσα στο ζωτικό ψεύδος και την αλήθεια, ο ήρωας του Μάκη Τσίτα αποκτά καθολικότερες διαστάσεις ως σύμβολο του ανθρώπου που, εξαιτίας της αγαθότητάς του, αντιμετωπίζει από κάθε πλευρά την εχθρότητα και τον κυνισμό. Συγχρόνως, με τη σχεδόν παιδική αθωότητά του, γίνεται ο καθρέφτης που αντανακλά το εκτρωματικό είδωλο της ίδιας αυτής κοινωνίας η οποία τον εκβάλλει από τους κόλπους της.

Το μυθιστόρημα Μάρτυς μου ο Θεός τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature).

 

Ελένη Αράπογλου live στο Κελάρι 15/3/16

Μετά τις συναυλίες της στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, η Ελένη Αράπογλου τραγουδά πάλι στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα γεμάτο ήχους και εναλλαγές jazz ...