Παρουσίαση του βιβλίου “Βάλε ένα φύλακα” της Harper Lee στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Bell παρουσιάζουν το βιβλίο της Harper Lee «Βάλε ένα φύλακα» σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηνΔευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

 

Το «Βάλε ένα φύλακα» (Go Set a Watchman) είναι το νέο, πολυσυζητημένο βιβλίο της Harper Lee, που από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται διαρκώς στις πρώτες θέσεις στις λίστες των ευπώλητων, ενώ θα εκδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

image002

Η Harper Lee είναι η συγγραφέας του διάσημου μυθιστορήματος «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (1960). Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα και δημοφιλέστερα βιβλία της αμερικανικής λογοτεχνίας, που διαβάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας αμείωτη τη φρεσκάδα και τη δύναμή του, ενώ χάρισε στην συγγραφέα του το Βραβείο Pulitzer το 1961.

 

Στο «Βάλε Ένα Φύλακα», που είναι στην πραγματικότητα το πρώτο βιβλίο της, οι αναγνώστες συναντούν ξανά την Σκάουτ και τους άλλους ήρωες της Harper Lee δύο δεκαετίες μετά το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια». Η συγγραφέας συνέλαβε αρχικά την ιστορία της ενήλικης Σκάουτ, αλλά οι αναφορές στην παιδική της ηλικία στον Αμερικανικό Νότο συνεπήραν την επιμελήτρια του εκδοτικού οίκου ώστε τη συμβούλεψε να τις αναπτύξει σε μια ξεχωριστή ιστορία, που έγινε το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια». Έτσι, το «Βάλε Ένα Φύλακα» ξεχάστηκε, για να ανακαλυφθεί μόλις πρόσφατα από τη δικηγόρο της συγγραφέως σ’ ένα φάκελο με άλλα έγγραφα. Η Harper Lee αποφάσισε να το εκδώσει χωρίς επεμβάσεις και αλλαγές, όπως ακριβώς γράφτηκε, ενώ η είδηση για την εύρεση του χειρόγραφου έγινε πρώτο θέμα διεθνώς και η κυκλοφορία του αποτέλεσε πολύκροτο εκδοτικό γεγονός.

Ομιλητές:

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ηλίας Μαγκλίνης (δημοσιογράφος και συγγραφέας), Σώτη Τριανταφύλλου (μεταφράστρια του βιβλίου και συγγραφέας), Χριστίνα Τσαγκούλη(φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Hellenic American University) και Ντόρα Τσιμπούκη (καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ράνια Οικονομίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία

 

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, 19:30

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture

 

Ο Βασίλης Γισδάκης με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” – Παρασκευή 20 Μαΐου

Συμμετέχουν φιλικά ο Σταύρος Σιόλας και η Μπέττυ Χαρλαύτη   Ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, και ο πρωτοεμφανιζόμενος συνθέτης Δαμιανός Πάντας ...