Παραμονή Χριστουγέννων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

…ένας περίπατος στην Αθήνα μιας άλλης εποχής

            …ένα διαχρονικό ταξίδι στα έθιμα που σχετίζονται με το Δωδεκαήμερο

…χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τραγούδια από όλο τον κόσμο

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου2015, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί  μικρούς και μεγάλους σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

  • Από τις 11.00 έως τις 12.00 π.μ. αρχαιολόγοι του μουσείου σάς ξεναγούν στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας».
  • Στις 12 π.μ. το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαμάντη μας μεταφέρει κάτι από τη μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας.
  • Στις 30 μ.μ. η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.21

 

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο Γραφείο πληροφοριών της εισόδου.

 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44

Πληροφορίες: www.namuseum.gr. Τηλ. 2132144891

Οι Νικητές των Βραβείων GRAMMY

Η τελετή των 58ων βραβείων Grammy πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 15 Φεβρουαρίου 2016, στο Los Angeles! Μεγάλοι θριαμβευτές της βραδιάς ανακηρύχθηκαν οι Alabama Shakes κερδίζοντας το ...