Παράταση οnline προβολής «Το μεγαλύτερο ταξίδι: Οι τελευταίες ημέρες των Εβραίων της Ρόδου»

Σε συνέχεια του μεγάλου ενδιαφέροντος για την ταινία «Το μεγαλύτερο ταξίδι: Οι τελευταίες ημέρες των Εβραίων της Ρόδου» και πολυάριθμων αιτημάτων για τη συνέχιση της προβολής της, η Πρεσβεία του Ισραήλ αναβάθμισε το όριο θεάσεων της ταινίας σε 2.000.

Η ταινία προβάλλεται για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

Για να δείτε την ταινία:

1) κάνετε κλικ στον σύνδεσμο: https://vimeo.com/504686944

2) χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης: Rhodes

Η ταινία είναι διαθέσιμη για 2.000 θεάσεις.

* * *

Το μεγαλύτερο ταξίδι: Οι τελευταίες ημέρες των Εβραίων της Ρόδου

Ιταλία, 2013, 50’

Στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία και παραγωγή: Ρουτζέρο Γκαμπάι


Σύνοψη:

Απομονωμένοι, φτωχοί και αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα στην Ευρώπη, οι Εβραίοι της Ρόδου ήταν εντελώς απροετοίμαστοι όταν οι Ναζί διέταξαν την εκτόπιση τους στις 23 Ιουλίου 1944. Παρά τη διαφαινόμενη ήττα του Χίτλερ, οι ιταλικές αρχές δεν αντέδρασαν όταν σχεδόν όλοι οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν και μπήκαν σε βάρκες για το μακρύ και οδυνηρό ταξίδι από την ηλιόλουστη Μεσόγειο στις πύλες του Άουσβιτς. Από τους περίπου 1.800 Εβραίους που εκτοπίστηκαν, μόνο 151 επέζησαν. Ο σκηνοθέτης Ρουτζέρο Γκαμπάι συνοδεύει τρεις από τους επιζώντες – τη Στέλλα Λεβί, τον Σάμη Μοντιάνο και τον Άλμπερτ Ισραέλ – κατά την επιστροφή τους στη Ρόδο για να διηγηθούν τη ζωή τους πριν το Ολοκαύτωμα, καθώς και την απροσδόκητη φρίκη που τους περίμενε.

Φεβρουάριος 2016 @ Θέατρο 104

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου συνεχίζει δυναμικά και δημιουργικά στο Θέατρο 104. Με  παραστάσεις που παρατείνονται, άλλες που κάνουν τον κύκλο τους και  φυσικά με ...