«Πέντε Πέμπτες για τον Κινηματογράφο»

Με μεγάλη προσέλευση και διακεκριμένους ομιλητές συνεχίστηκε

και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 ο κύκλος των πέντε συζητήσεων

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» προβάλλεται

και τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο ΙΜΚ,

τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00

 

https://www.youtube.com/watch?v=SXQyiPQRbqQ

 

Έτσι όπως ξεκίνησε, με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από κινηματογραφιστές και σινεφίλ στη θεματική «Νότες και Καρέ», συνεχίστηκε το αφιέρωμα που φιλοξενεί το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV.

 

Έτσι την περασμένη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, σειρά είχε η θεματική «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος» με συμμετέχοντες τους συγγραφείς Γιάννη Ξανθούλη, Πέτρο Τατσόπουλο, Λένα Διβάνη, τους σκηνοθέτες Όλγα Μαλέα, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, τον συν-σεναριογράφο της ταινίας Βασίλη Σπηλιόπουλο, τον Μανούσο Μανουσάκη και συντονιστή τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη, στο ομώνυμο βιβλίο, του οποίου βασίστηκε  η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη.

 

Η συζήτηση κινήθηκε στο κατά πόσο ένα βιβλίο μπορεί να εμπνεύσει μια κινηματογραφική ταινία, καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες του πάνελ, έχουν δει βιβλία τους να μεταφέρονται στον κινηματογράφο από τη μεριά των συγγραφέων, αλλά και πόσο ένας σκηνοθέτης νιώθει ελεύθερος να διασκευάσει ένα βιβλίο σε ταινία.

 

Στην τρίτη ανοικτή συζήτηση, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:00,  θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων».

Συμμετέχουν οι:  Μανώλης Γλέζος, Χριστιάννα Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σολδάτος, Χριστίνα Χειλά, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Μανούσος Μανουσάκης, σε μια συζήτηση που θα συντονίσει η Άννα Λυδάκη.

 

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα», όπου θα συμμετέχουν ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Αλμπέρτο Εσκενάζη, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γιάννης Πανούσης, ο Μίνος Μωυσής, η Άννα Χατζησοφιά και ο Μανούσος Μανουσάκης με τον Γιώργο Λιάνη στο ρόλο του συντονιστή.

 

Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016,  στις 18:00 με θέμα:  «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός»– με καλεσμένους που θα ανακοινωθούν σύντομα-, και όπου η ταινία θα προβληθεί και με αγγλικούς υπότιτλους.

 

Εκτός από τις συγκεκριμένες Πέμπτες (κάθε Πέμπτη στις 19:00 εκτός από την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 18:00) η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.

 

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Τιμές εισιτηρίων: 7€, γενική είσοδος
6€, μειωμένο 
(Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / Μέλη ΟΤΟΕ/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων).