Ο Sam Green και οι yMusic στην Ελλάδα

0

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα φέρνει το ζωντανό μουσικό σινεμά στην Ελλάδα με τον υποψήφιο για Όσκαρ Αμερικανό σκηνοθέτη Sam Green και τους yMusic

 

Η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το ίδρυμα Fulbright, φέρνει τον καινοτόμο Αμερικανό σκηνοθέτη Sam Green και το ζωντανό μουσικό σινεμά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Σελίδες από το περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ζωντανεύουν στο ντοκιμαντέρ The Measure of All Things – Μέτρο Πάντων (www.measureofthings.com), του Sam Green, μια σπουδή πάνω στη μοίρα, τον χρόνο και τις εξωτερικές συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε μια προβολή-παράσταση, ο σκηνοθέτης αφηγείται επί σκηνής, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους βιρτουόζους yMusic, μια σειρά από πορτρέτα, γεγονότα και ρεκόρ που ξεπερνούν το ανθρώπινο μέτρο. Ο Green έχει αντλήσει έμπνευση από το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και παρουσιάζει στοιχεία από τις προσωπικότητες και τις ζωές επτά κατόχων ρεκόρ –από τον ψηλότερο άνδρα έως τον γηραιότερο άνθρωπο και τη γυναίκα με το μεγαλύτερο όνομα. Το φιλμ The Measure of All Things – Μέτρο Πάντων, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Sundance του 2014, συγκέντρωσε $30,000 σε μια καμπάνια χρηματοδότησης 27 ημερών στο Kickstarter.

 

Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, ο Sam Green και το εξαμελές γκρουπ των yMusic θα παρουσιάσουν μια σειρά από συναυλίες, προβολές, και εργαστήρια στις 13 και 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 14 και 15 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα  στο ζωντανό μουσικό σινεμά του Sam Green περιλαμβάνει τις εξής συναυλίες, προβολές και παράλληλες δράσεις:

 

 

ΑΘΗΝΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20:30

Συναυλία με τους yMusic

Οι έξι βιρτουόζοι μουσικοί των yMusic (http://ymusicensemble.com/) είναι αναγνωρισμένοι για την εξαιρετική μίξη κλασικής και ποπ μουσικής και για τις συνεργασίες τους με καλλιτέχνες όπως οι Anthony & the Johnsons, οι Bon Iver, ο Jay-Z, ο Paul McCartney και άλλοι.

 

Παρασκευή 13 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 16:00-17:30

Master Class με τους yMusic

Οι yMusic θα μοιραστούν τις τεχνικές και το όραμά τους με έλληνες μουσικούς και σπουδαστές σε ένα ιδιαίτερο masterclass με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 21:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ The Measure of All ThingsΜέτρο πάντων

Το καταξιωμένο φιλμ The Measure of All Things – Μέτρο πάντων του Sam Green (www.samgreen.to), με ζωντανή αφήγηση από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους yMusic.

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17:00

Σεμινάριο crowdfunding με τον Sam Green

Κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκηνοθέτη Sam Green στο πλαίσιο εργαστηρίου, όπου θα μοιραστεί τα μυστικά μιας επιτυχημένης εκστρατείας crowdfunding. (Μόνο με πρόσκληση)

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σάββατο 14 Μαρτίου, ApoDec, 18:00

Σεμινάριο crowdfunding από τον Sam Green. (Μόνο με πρόσκληση)

 

Κυριακή 15 Μαρτίου, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ολύμπιον, 20:30

Προβολή του ντοκιμαντέρ The Measure of All Things – Μέτρο πάντων

 

No comments

Η Τάνια Τσανακλίδου στο Ηρώδειο 5/9

Μετά την μεγάλη επιτυχία των συναυλιών της στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Τάνια Τσανακλίδου επαναλαμβάνει την μουσική παράσταση Μείναν τα τραγούδια μόνα στις ...