Ο Boris Berezovsky 20/11 στο Παλλάς

 

 

Στην Αθήνα έρχεται ο μεγαλύτερος δεξιοτέχνης πιανίστας της εποχής μας, ο μυθικός ερμηνευτής   Ρωσικής καταγωγής Boris Berezovsky , για ένα  ρεσιτάλ πιάνου στις 20 Νοεμβρίου 2016 στο Παλλάς σε ενα πρόγραμμα ” ατομική βόμβα” δεξιοτεχνίας και εκφραστικότητας, με  έργα Liszt, Tchaikovsky, Rachmaninoff

Σπάνια έχουμε την ευκαιρία στην χωρά μας πια να δούμε καλλιτέχνες κλασσικής μουσικής παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος ’- Franz Liszt: Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας (Études dexécution Transcendante), S.139  (αποσπάσματα),  και στο δεύτερο μέρος  Pyotr Ilych Tchaikovsky: Σκηνές από ένα Ρωσικό Χωριό (Dumka), Op. 59,- Sergei Rachmaninoff: Σπουδές  (Études Tableaux), Op.39 (αποσπάσματα)

O Boris Berezovsky έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με  υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο.  unnamed (1)

Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου.

Ο Ρώσος καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Ο Boris Berezovsky  κέρδισε,  μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν.

“Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει… με ακατανίκητη δύναμη , σιγουριά και τεχνική τελειότητα” έγραψε το περιοδικό (Pianist magazine) .

Έκτοτε ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κλπ) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας παγανιστικής εργογραφίας, όπως τις 12 Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του List, τις 24 Σπουδές του Chopin και Chopin/Godowsky, τις Σπουδές- Etudes-tableaux του Rachmaninoff, τις Σονάτες του Beethoven, Liszt, Brahms, Rachmaninoff και αντίστοιχα τα μεγάλα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα όπως το Δεύτερο του Brahms. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τις ηχογραφήσεις του όπως το BBC Music Magazine Award και στην Γαλλία, το βραβείο Choc de la Musique.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδία και Πνεύμονα «η Σκυτάλη» με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων  και Δωρεάς Οργάνων.

Προπώληση :  211 1000 365, www.ticket365.gr  και στα Ταμεία του Παλλάς , Βουκουρεστίου 5, (Σύνταγμα-City Link)  πληροφορίες   210 -3213100.

 

“Η Ωραία Κοιμωμένη²” στο Θέατρο 104

Η διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει το κλασικό παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη, σε διασκευή Καλλιόπης Φύκαρη με τίτλο Ωραία Κοιμωμένη, στο Θέατρο 104 από την Κυριακή 9 ...