Ο Κώστας Μακεδόνας ενθουσίασε στο “Ρυθμός Stage”

Ο Κώστας Μακεδόνας για άλλη μία Δευτέρα στο “Ρυθμός Stage” ενθουσίασε το κοινό με την παράσταση – αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση. Έχοντας στο πλάι του, ως καλεσμένους, τον Γρηγόρη Βαλτινό και τη Ζωή Παπαδοπούλου, ζήσαμε μία μεγάλη βόλτα σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.
Ο Γρηγόρης Βαλτινός τραγούδησε μεταξύ άλλων και την “Όμορφη πόλη” των Γιάννη Θεοδωράκη (ποίηση) και Μίκη Θεοδωράκη (μουσική) θυμίζοντάς μας τις βραδιές που παρουσίαζαν το θεατρικό έργο “Ποιος τη ζωή μου” – αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη ενώ η Ζωή Παπαδοπούλου έδωσε άλλη διάσταση σε κλασικά τραγούδια όπως τα “Σπασμένο καράβι” των Γιάννη Σκαρίμπα (ποίηση) και Γιάννη Σπανού (μουσική) και “Το παράπονο” των Οδυσσέα Ελύτη (ποίηση) και Δημήτρη Παπαδημητρίου (μουσική).

Ο Κώστας Μακεδόνας με το αφιέρωμα αυτό αναδεικνύει και όλες του τις ερμηνευτικές δυνατότητες αποδίδοντας εξαιρετικά, κλασικά μελοποιημένα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καββαδία σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και του Γιάννη Σπανού.

Η βραδιά έκλεισε και με τους τρεις πάνω στη σκηνή τραγουδώντας μαζί με το κοινό το κομμάτι των Λίνα Νικολακοπούλου και Σταμάτη Κραουνάκη “Η σωτηρία της ψυχής” δίνοντας ραντεβού για την επόμενη Δευτέρα (23/5), έχοντας καλεσμένους την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη.

 

Βίντεο από την βραδιά:

Η σωτηρία της ψυχής (Λίνα Νικολακοπούλου – Σταμάτης Κραουνάκης)

Ιδανικός και ανάξιος εραστής (Νίκος Καββαδίας -Γιάννης Σπανός)

Γκρεμισμένα σπίτια (Νότης Περγιάλης – Γιάννης Μαρκόπουλος)

 

Ρυθμός Stage

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr

Επόμενες παραστάσεις: Δευτέρα 23 (Ελένη Τσαλιγοπούλου και Κώστας Θωμαΐδης) και 30 Μαΐου (Χριστίνα Μαξούρη και Γιώργος Χατζής)

Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος στο μπαρ: 15€ (με ποτό)