Ο Καναδάς γιορτάζει την Γαλλοφωνία στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας

HOCHELAGA, ΓΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜAΤΩΝ (HOCHELAGA, TERRE DES ÂMES)

Σκηνοθεσία / Σενάριο François Girard

Ένας από τους πιο επιτυχημένους κινηματογραφιστές του Καναδά, ο François Girard, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με το HOCHELAGA, ΓΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜAΤΩΝ, μια επική ταινία που αντιπροσωπεύει το πιο φιλόδοξο έργο της καριέρας του.

Μια δυνατή καταιγίδα προκαλεί κατολίσθηση σε κεντρικό γήπεδο στο Μοντρεάλ του Καναδά, αποκαλύπτοντας αντικείμενα ιστορικής σημασίας που ήταν θαμμένα για αιώνες. Για τον αρχαιολόγο Baptiste Asigny (Samian), απόγονο των αυτοχθόνων Mohawk, πρόκειται για μια αναπάντεχη αποκάλυψη που συνδέει αιώνες ιστορίας. Υφαίνοντας με μαεστρία το παρελθόν με το παρόν, ο Girard μας οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι που διανύει 750 χρόνια. Μια μοναδική αφήγηση από τον μετρ του είδους, FrançoisGirard, που καλεί τον θεατή να συλλογιστεί πως συνδέονται καταγωγή, ταυτότητα και συνείδηση στην διαμόρφωση της ψυχής ενός έθνους.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2017.

Ο François Girard είναι γνωστός ως σκηνοθέτης τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην όπερα και το θέατρο. Το 1993 η μεγάλου μήκους ταινία του Thirty-Two Short Films about Glenn Gould είχε τεράστια διεθνή επιτυχία. Πέντε χρόνια αργότερα, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Το Κόκκινο Βιολί τον καθιερώνει ως σημαντική προσωπικότητα στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή. Το 2007, σκηνοθέτησε την ταινία Silk, βασισμένη στο bestseller του Alessandro Baricco, και το 2014, την ταινία La leçon. Το έργο του François Girard στο σύνολο του έχει τιμηθεί με πάνω από εκατό διεθνή βραβεία.

Τρέιλερ: http://festivalfilmfrancophone.gr/fr/films/categories/panorama/item/570-hochelaga-fr

(Στα γαλλικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους)

 

Προβολές

Πέμπτη, 22 Μαρτίου, στις 18.00 στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή)

Είσοδος 6 ευρώ

Τρίτη, 27 Μαρτίου, στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Κολωνάκι)

Είσοδος 5 ευρώ