“ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι”: Ρίχνει αυλαία στις 6 Μαρτίου…

 

Μετά από μία πολύ επιτυχημενή σεζόν που ενθουσίασε το κοινό, η antibullying οικογενειακή κωμωδία ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι, ρίχνει αυλαία στις 6 Μαρτίου, πανελληνία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. 

«Το γέλιο κάνει bullying στο bullying», στην ξεκαρδιστική, ανατρεπτική, αλλά και εκπαιδευτική, οικογενειακή κωμωδία «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι», στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άνεσις.

Ένας στρουμπουλός και αφελής μπόμπιρας που δέχεται συνεχώς bullying, βρίσκει ανάμεσα στα δώρα του, τη μέρα των γενεθλίων του, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιθυμία του. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι σε ΟΛΟ  τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι και μια σειρά από ευτράπελα να αρχίσουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο ήρωάς μας μαθαίνει ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην ποικιλομορφία, δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σ’ αυτήν…

To «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι» είναι μια παράσταση–έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η παράσταση έχει εγκριθεί και είναι προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η παράσταση στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 2 ευρώ από κάθε εισιτήριο των 9 ευρώ και 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο των 7 ευρώ για τη στήριξη του δύσκολου έργου του. Παράλληλα, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρακολουθήσουν το έργο ως εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Επίσης, η παράσταση διατίθεται και στα σχολεία 1οβάθμιας και 2οβάθμιας εκπαίδευσης, στο θέατρο Άνεσις, με ειδικές τιμές για τους μαθητές.

 

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Ηλικία παρακολούθησης:       4+

 

Παίζουν:                                  Μιχάλης Αλικάκος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης,

Ρούλα Μανιάτη, Ολυμπία Σκορδίλη.

 

Σκηνοθεσία:                            Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Σκηνικά:                                   Γιούλα Ζωιοπούλου

Κοστούμια:                              Twin Picks

Μουσική:                                Γιώργος Αναστασόπουλος

Χορογραφίες:                          Αντιγόνη Χρόνη

Make Up:                                Χαρά Αλατζά – Freddy Makeup Stage 

 

 

Χώρος:                         Θέατρο «Άνεσις»  (Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι)

Παραστάσεις:                         Κυριακή 12:00 (έως 6/3/2016)   

 

Διάρκεια:                     70”

Εισιτήρια:                    9€ κανονικό, 7€ παιδικό, ανέργων, φοιτητικό

Κρατήσεις:                  6943903557 & 210 7488881-2

Προπώληση:               7€, 6€ οικογενειακό. (ταμείο θεάτρου, viva.gr) https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis/ologyra-olotela-oloidioi/