Οι νέες Κυκλοφορίες των Εκδόσεων Ψυχογιός

Φθινόπωρο και οι Εκδόσεις Ψυχογιός   παρουσιάζουν το πρώτο εκδοτικό  πρόγραμμα για το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Οι νέοι τίτλοι που έχουν προγραμματιστεί να εκδοθούν  μέχρι το τέλος της χρονιάς απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τις αναγνωστικές προτιμήσεις.

Στην ελληνική λογοτεχνία, επανεκδίδονται  δύο παλαιότερα μυθιστορήματα της Χρυσηίδας Δημουλίδου: το χιουμοριστικό ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ, στο οποίο η ηρωίδα θα κάνει τα πάντα για να μη μείνει στο ράφι, και το μπεστ σέλερ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, μια δυνατή και συνάμα τραγική ιστορία αγάπης που κινείται στα όρια του μεταφυσικού.

Στην ξένη λογοτεχνία έρχεται το νέο ανατρεπτικό μυθιστόρημα του Γιούνας Γιούνασον, συγγραφέα της παγκόσμιας επιτυχίας O εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε. Το βιβλίο έχει τίτλο Ο ΑΝΤΕΡΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ και κυκλοφορεί ήδη σε 27 χώρες.

Στην κατηγορία γενικών γνώσεων, ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ του Κυριάκου Αθανασιάδη δίνει συμβουλές για επίδοξους συγγραφείς, η Έιμι Κάντι, μια από τις πλέον γνωστές κοινωνικές ψυχολόγους στον κόσμο, με το βιβλίο της ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ, μας βοηθάει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, ενώ η Ντομινίκ Λορό μας «μυεί» στην ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, βασισμένη στην ιαπωνική αρχή «λιγότερα για περισσότερα». Συνεχίζουμε στην ίδια κατηγορία με τρία νέα βιβλία ζωγραφικής: τη ΜΑΓΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ, μια νέα εξωτική δημιουργία από τη βασίλισσα της ζωγραφικής Τζοάννα Μπάσφορντ αλλά και δύο πρωτότυπα βιβλία ζωγραφικής, εμπνευσμένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ και ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ.

Στην παιδική λογοτεχνία, για παιδιά από 12 ετών, η Γιώτα Φώτου, με την τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία της που έχει τίτλο ΜΕ 6 ΚΛΙΚ, προωθεί την έννοια της αποκέντρωσης, ενώ η Κάθριν Άπλγκεϊτ με τον ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΡΕΝΣΟμαθαίνει στα παιδιά από 10 ετών και άνω την αξία της φιλίας, πραγματικής ή φανταστικής. Το βιβλίο αυτό έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και κυκλοφορεί σε 9 χώρες. Στα φρούτα μας και συγκεκριμένα στις κατηγορίες βατόμουρο (για παιδιά 7-8 ετών) και μπανάνα (για παιδιά 2-4 ετών) έρχονται ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ από τη Σοφία Παράσχου και το ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ από τη Μαριλίτα Χατζημποντόζη αντίστοιχα.

Κλείνουμε αυτό το εκδοτικό μας πρόγραμμα, εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά στα εικονογραφημένα βιβλία: τα «Κλασικά Αγαπημένα» περιλαμβάνουν διαχρονικές ιστορίες, γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο, και µε εντυπωσιακή εικονογράφηση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ, ο ΌΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ και τέσσερις ακόμα κλασικές ιστορίες κυκλοφορούν στις 22/9, για παιδιά 6 έως 8 ετών. Η κατηγορία ολοκληρώνεται με ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ της Πέγκυς Φούρκα από τις Εκδόσεις Ουρανός, καθώς και την ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑκαι ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ της ΠΟΠΗΣ, γεμάτα δραστηριότητες και αυτοκόλλητα.

Επίσης το διεθνές μπεστ σέλερ Το κορίτσι του τρένου, το οποίο κάνει κινηματογραφική πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου. Η επιτυχία του βιβλίου συνεχίζεται με φρενήρη ρυθμό! 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε 44 γλώσσες, 81 εβδομάδες παραμονή στις λίστες των μπεστ σέλερ των New York Times, όπου στις 24 από αυτές ήταν στην 1η θέση.

 

Ελληνική Λογοτεχνία

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ - ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ – ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

Επανέκδοση του χιουμοριστικού μυθιστορήματος της αγαπημένης συγγραφέως, με ηρωίδα μια γυναίκα που θα κάνει τα πάντα για να μη μείνει στο ράφι…

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ – ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

Επανέκδοση του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος της αγαπημένης συγγραφέως, μια δυνατή και συνάμα τραγική ιστορία αγάπης που κινείται στα όρια του μεταφυσικού.

Ξένη Λογοτεχνία

Ο ΑΝΤΕΡΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ - ΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΣΟΝ
Ο ΑΝΤΕΡΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ – ΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΣΟΝ

Το νέο ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα του συγγραφέα της παγκόσμιας επιτυχίας Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ κυκλοφορεί σε 27 χώρες.

Γενικών Γνώσεων

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Συμβουλές και οδηγίες βήμα βήμα για επίδοξους συγγραφείς, που επιθυμούν να δουν τα έργα τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

ΠΙΣΤΕΨΕ Σ' ΕΣΕΝΑ - ΕΪΜΙ ΚΑΝΤΙ
ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ – ΕΪΜΙ ΚΑΝΤΙ

Ανακτήστε και αξιοποιήστε την αυτοπεποίθησή σας! Η συγγραφέας είναι από τις πλέον γνωστές κοινωνικές ψυχολόγους στον κόσμο, το βιβλίο της κυκλοφορεί σε 21 χώρες και έγινε Ν.Υ.Τ. μπεστ σέλερ.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ - ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΛΟΡΟ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ – ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΛΟΡΟ

Γοητευμένη από τον ιαπωνικό τρόπο διαβίωσης, η Ντομινίκ Λορό μας προτείνει να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή γιατί ταυτόχρονα την κάνουμε πιο πλούσια. Το βιβλίο αυτό έγινε μπεστ σέλερ, έχουν πουληθεί πάνω από 500.000 αντίτυπα έως σήμερα και έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες.

ΜΑΓΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ - ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΑΣΦΟΡΝΤ
ΜΑΓΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ – ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΑΣΦΟΡΝΤ

Η “βασίλισσας της ζωγραφικής” Τζοάνα Μπάσφορντ επιστρέφει με μια νέα εξωτική δημιουργία. Συνολικά τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ -
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ – ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Μια πρωτότυπη πινελιά στα βιβλία ζωγραφικής, εμπνευσμένη από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας!

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ - ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ -
ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ – ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Μια πρωτότυπη πινελιά στα βιβλία ζωγραφικής, εμπνευσμένη από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας!

Παιδική Λογοτεχνία

ΜΕ 6 ΚΛΙΚ - ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ
ΜΕ 6 ΚΛΙΚ – ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ

Μια τρυφερή, αισιόδοξη ιστορία για παιδιά από 12 ετών, που προωθεί την έννοια της αποκέντρωσης και δείχνει ότι στη ζωή πάντα δίνονται νέες ευκαιρίες, αρκεί να θέλει κάποιος να τις εκμεταλλευτεί.

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΡΕΝΣΟ - ΚΑΘΡΙΝ ΑΠΛΓΚΕΪΤ
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΡΕΝΣΟ – ΚΑΘΡΙΝ ΑΠΛΓΚΕΪΤ

Μια γλυκιά ιστορία με χιούμορ και ευαισθησία για την αξία της φιλίας, πραγματικής ή φανταστικής, που απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ενώ κυκλοφορεί σε 9 χώρες.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ - ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ – ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Ιστορία που συνδυάζει την περιπέτεια με μικρά μαθήματα ζωής μέσα από το ταξίδι ανεξαρτησίας ενός μικρού ποντικού, από το κελάρι μέχρι τη στέγη ενός σπιτιού.

ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ! - ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ
ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ! – ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ

Από την αγαπημένη συγγραφέα της ΕΥΤΥΧΟΥΠΟΛΗΣ, μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον. Η εικονογράφηση είναι του Γιώργου Σγουρού.

Εικονογραφημένα Βιβλία

Η νέα σειρά «Κλασικά Αγαπημένα» των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, περιλαμβάνει διαχρονικές ιστορίες, γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο, και µε εντυπωσιακή εικονογράφηση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. Στις 22/9 κυκλοφορούν τα έξι πρώτα βιβλία της σειράς.
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ -
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ -
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ -
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ -
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ -
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ -
separator
Παρέα με την Πόπη, τα μικρά κορίτσια θα διασκεδάσουν με γρίφους, απίθανες δραστηριότητες και πολλά αυτοκόλλητα που θα βρουν στην τσαντούλα της Πόπης, αλλά και θα μοιραστούν μαζί της όλα τα πολύτιμα μυστικά τους στο νέο φανταστικό ημερολόγιο!

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ: Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΜΟΥ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ: Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΜΟΥ -
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ -
separator

Εκδόσεις Ουρανός

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ - ΠΕΓΚΥ ΦΟΥΡΚΑ
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ – ΠΕΓΚΥ ΦΟΥΡΚΑ

Πρώτο αλφαβητάρι για παιδιά 4-6 ετών με θρησκευτικό περιεχόμενο από την γνωστή στο χώρο συγγραφέα και εικονογράφο Πέγκυ Φούρκα. Περιλαμβάνει δραστηριότητες και αυτοκόλλητα.

Κινηματογραφική ταινία – Νέο εξώφυλλο

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ - ΠΟΛΑ ΧΟΚΙΝΣ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ – ΠΟΛΑ ΧΟΚΙΝΣ

Η επιτυχία του διεθνούς μπεστ σέλερ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ συνεχίζεται με φρενήρη ρυθμό! 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε 44 γλώσσες, 81 εβδομάδες παραμονή στις λίστες των μπεστ σέλερ των N.Y.T., όπου στις 24 από αυτές ήταν στην 1η θέση, καθώς και κινηματογραφική ταινία στις 6/10 από την Odeon.