Οι «ΛΑΤΕΡΝΑΤΙΒΑ» στο Ρυθμό Stage

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

 

Οι λατερνατίβα είναι μια μπάντα αποτελούμενη από 5 μέλη φίλοι μεταξύ του στη ζωή συνεργάτες στη μουσική σκηνή. Αρχικά τα ιδρυτικά μέλη (Δημήτρης Στεφόπουλος , Λέανδρος Δαυίδ και Δημήτρης Φυδανάκης ) είχαν την ιδέα να φτιάξουν μια μπάντα διαφορετική από τις άλλες, μία μπάντα που να κινείτε σε παραδοσιακούς δρόμους, διασχίζοντας έντεχνα μονοπάτια και μπλέκοντας δυτικό – ανατολίτικα ακούσματα αλλά παντρεύοντας και το λαϊκό με το ethnic δημιουργώντας διασκευές γνωστών κομματιών και όχι μόνο.

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε  δειλά δειλά η «Λατερνατίβα» !!! Γιατί «Λατερνατίβα» και τι σημαίνει;;; – Η λέξη Λατερνατίβα είναι σύνθετη και βγαίνει από τη λέξη Λατέρνα=(τη γνωστή σε όλους μας λατέρνα) και τη λέξη κολεκτίβα = το σύνολο ατόμων που δουλεύουν μαζί σε ένα κοινό έργο χωρίς να βασίζονται σε εσωτερικές ιεραρχίες.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες μπήκαν στην μπάντα τα άλλα 2 μέλη (ο Γιώργος Ευαγγέλου και ο Κώστας Γραβάνης) και κάπως έτσι έδεσε η ομάδα.

Τα πρώτα τους βήματα είναι εντυπωσιακά και φιλόδοξα καθώς 2-3 μήνες από την ίδρυσή της μπάντας κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο στον μουσικό διαγωνισμό «festival Rockin’Loud III by Street Radio” που είχε ως έπαθλο συμμετοχή στο river festival στο Νεστόριο Καστοριάς.

Επόμενος προορισμός μία από τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας ο Ρυθμός Stage

unnamed

 

Λέανδρος Δαυίδ: κιθάρα-τραγούδι

Δημήτρης Φυδανάκης: λαούτο-μπουζούκι-τραγούδι

Δημήτρης Στεφόπουλος: βιολί-τραγούδι

Γιώργος Ευαγγέλου: μπάσο

Κώστας Γραβάνης: κρουστά

Είσοδος : 10€ με μπύρα/κρασί

Ώρα προσέλευσης: 20:30

 

 unnamed (1)

Ρυθμός Stage

Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλ: 210 975 0060

E-mail: [email protected]