“ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ” της Ιφιγένειας Βουρδούνη από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Κυκλοφόρησε, από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, το πρώτο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Βουρδούνη με τίτλο ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.

 

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε χτες, Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 7:30 στο GAZARTE (Βουτάδων 32-34, Γκάζι).

Το βιβλίο  παρουσίασαν οι συγγραφείς Μάνος Ελευθερίου και Ανδρέας Μήτσου.

Συντόνιζε ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.

Αποσπάσματα  διάβασε ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

93285db1-466e-470f-a5a1-a57d9d6ea7a0

1η Νοεμβρίου 1940, τρεις ημέρες μετά την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς, η Κέρκυρα συγκλονίζεται από τους ανελέητους βομβαρδισμούς. Ο επτάχρονος Αργύρης βρίσκεται μαζί με τη μάνα του Θοδώρα και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, τους δίδυμους Σάββα και Βαλάντη, στο υπόγειο του αρχοντικού τους, που σείεται ολόκληρο. Η αδερφή του Ασπασία και ο πατέρας του Ιάκωβος, γιατροί και οι δύο στο επάγγελμα, βρίσκονται στο νοσοκομείο της πόλης, όπου καταφτάνουν διαρκώς τραυματίες. Ο μόνος που λείπει είναι ο δεκαεπτάχρονος Άρης, το τέταρτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας. Η οργή και το μίσος που νιώθει για την οικογένειά του λόγω της ταπεινής καταγωγής της μάνας του είναι το αγκάθι που δηλητηριάζει καθημερινά τη ζωή όλων.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια του πολέμου η μοίρα και το λυσσαλέο μίσος του Άρη θα σκορπίσουν την οικογένεια Καλλέργη, όπως το πρώτο καλοκαιρινό αεράκι σκορπάει τον ανθό της γαλατσίδας.

 

Η Ιφιγένεια Βουρδούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2003 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος μέχρι και σήμερα.

Οι ελαιώνες του Βερολίνου είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Γ. Γενναδίου 3, Αθήνα 106 78
Τ: 210 3809712 (εσωτ. 110)
F: 210 3302655
E:
[email protected]