Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ

Με τον Ιούλιο να βρίσκεται στα μισά του και το καλοκαίρι στην Αθήνα να γίνεται ολοένα και πιο ζεστό, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ καταφέρνει και αυτή την εβδομάδα να γεμίσει τα βράδια μας με μεθυστικούς ήχους και εικόνες από μια άλλη εποχή. Συγκεκριμένα, το διάστημα 19-22 Ιουλίου, οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να γνωρίσουν τον εκκεντρικό Harvey παρακολουθώντας την ιστορία του κάτω από τον αθηναϊκό έναστρο ουρανό και να απολαύσουν ένα ταξίδι υπό τους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής με τη συντροφιά του Larry Gus.

 

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 19-22 Ιουλίου περιλαμβάνουν:

 

 

  • Συναυλία

Music Escapades: The Dream Makers Series – 21.07, Ώρα 21.00, (Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ)

Μουσική για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ! Μουσικές εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ. Μια καλοκαιρινή διαδρομή στους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, τα βράδια του Ιουλίου!

 

Larry Gus

Ο πολυοργανίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Larry Gus (=λάρυγγας στα ελληνικά) συνδυάζει την αισθητική των samples με καθαρά ψυχεδελικές ποπ μελωδίες που συγχωνεύονται σε πυκνά στρώματα και πολυρυθμίες. Στις ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδάει και παίζει κρουστά πάνω από samplers με μια τελετουργική ένταση που θυμίζει μουσική Σούφι. Ο Larry Gus έχει κάνει ρεμίξ για διάφορους καλλιτέχνες (Cut Copy, Sandro Perri, Eric Copeland, YACHT, Sinkane, Little Boots), και έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

  • Υπαίθριες Κινηματογραφικές Προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Park Your Cinema: Χάρβεϊ / Harvey (1950) – 22.07, Ώρα 21:00, (Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ)

 

Park your Cinema: Σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.

Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

 

Η κινηματογραφική προβολή αφορά την ταινία Χάρβεϊ / Harvey (1950)

 

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης