Ξενάγηση στην έκθεση Charcoal Paintings | Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν στην ΓκαλερίΧατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την ατομική εικαστική έκθεση του Λέοντος Μιχαήλ Charcoal Paintings”, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Charcoal Paintings”, πραγματοποιείται ανοιχτή για το κοινόξενάγηση στην έκθεση από την επιμελήτριά της και ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, παρουσία του καλλιτέχνη, την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 19:30.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί κάρβουνο, κιμωλία και παστέλ σε χαρτί. Στα δίπτυχα και τρίπτυχα έργα του, τα οποία φιλοτεχνεί με ποικιλόμορφες χειρονομιακές γραφές έντονων τονικών αντιθέσεων σε συνδυασμό με μια λιτή χρήση του χρώματος, εμφανίζονται θραυσματικές εικόνες προσώπων, χώρων και τοπίων.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει σχετικά: «Πρόκειται για έναν αποσπασματικό τρόπο απεικόνισης που συνίσταται σε αλληλένδετες και αντίρροπες φόρμες, οι οποίες συνυφαίνονται τμηματικά και λειτουργούν υπαινικτικά, καθότι παραπέμπουν διαρκώς στα μεταβαλλόμενα όρια μεταξύ αφαιρετικής και αναπαραστατικής ζωγραφικής … Δύο ανταγωνιστικοί θεματικοί άξονες διαπερνούν τα έργα της έκθεσης: πρόσωπα διασκορπίζονται καθώς συνομιλούν μεταξύ τους / διαιρεμένοι τόποι ανακαλούν τα πρωταρχικά συστατικά τους».

 

Ο Λέων Μιχαήλ  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2004) με καθηγητή τον Τρ. Πατρασκίδη. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι (2005-2007) στον τομέα Θεωρία και Πρακτική της Γλώσσας και των Τεχνών. Το 2010 παρουσίασε ατομική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις.

Ξενάγηση  

 

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, 19:30-21:00

 

Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

 

 

 

 

Διάρκεια έκθεσης

 

 

11 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2017

 

 

 

 

Ώρες λειτουργίας

 

 

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30,
Κυριακή κλειστά

 

 

 

 

Είσοδος

 

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

Πληροφορίες

 

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών: (210 3680052), www.hau.gr/culture