ΝIKITA:Γράφω από προσωπικά βιώματα…

Ο  Ροκάς Nikita έχει φτιάξει νέο δίσκο με μια παρέα συνεργατών, μεταξύ των οποίων και η απίστευτη φωνή που γνωρίσαμε μέσω του Voice, Τζωρτζίνα Καραχάλιου. Ο καλλιτέχνης μιλά στη ΓΕΦΥΡΑ γι’ αυτό το δίσκο με τίτλο «Back to Life».

 

ΝIKITA “Back to life” Τρίτη δισκογραφική δουλειά πες μου λίγα λόγια;

Το Album περιέχει 4 τραγούδια. Το “I DIDN’T BELIEVE” μιλά για τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα και το πώς ο κόσμος βιώνει όλη αυτή τη σημερινή κατάσταση. Όλοι έχουμε ανάγκη από αλήθειες ο κόσμος πλέον είναι  συνηδιτοποιημένος και έχει κουραστεί από τα ψέματα.

Από το “Back to life” τι θα ακούσουμε δηλαδή;

Έχει αρκετά στοιχεία του Αυστραλιανού ROCK και αρκετά δυναμικό Album και παράλληλα συνοδεύεται από εκπληκτικούς έλληνες μουσικούς . Θεωρώ ότι είναι ένας δυναμικός συνδυασμός με όμορφες μουσικές διαδρομές.

Τι σε κινητοποιεί να δημιουργείς;

Γράφω από προσωπικά βιώματα. Προσπαθώ να καταθέτω στα τραγούδια μου όλο και κοινούρια στοιχεία που μαζεύω από τη ζωή μου. Τα στοιχεία αυτά έχουν να κάνουν με τα συναισθήματά μου. Τη λύπη, το θυμό, τη ζήλεια, τη χαρά… Όλα αυτά τα συναισθήματα περνάνε από το σύνολο των ανθρώπινων σχέσεων και ακριβώς αυτό προσπαθώ να ερμηνεύσω.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις; Τι είναι αυτό που σε κρατάει και σου δίνει κουράγιο και ενθουσιασμό να μην σταματάς να τραγουδάς;

Τι άλλο η αγάπη μου για τη μουσική, που πέρα από ανάγκη έχει γίνει και τρόπος ζωής πλέον, καθώς και η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό που προσφέρω.

Η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας πώς επηρεάζει την Τέχνη, και πιο συγκεκριμένα, τη μουσική;

Σίγουρα επηρεάζει. Η πολιτισμική, ας πούμε, κρίση προϋπήρχε της οικονομικής. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα…

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο άνθρωπο που θέλει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα;

Να ακούει μόνο την καρδιά του και να πηγαίνει μπροστά.

Έχεις φίλους μέσα από τον χώρο της δουλειάς σου και αν ναι είναι εύκολο κάτι τέτοιο;

Ναι έχω φίλους λίγους αλλά έχω δεν είναι δύσκολο εάν έχεις τα σωστά κίνητρα …η φιλία είναι κάτι που θέλει χρόνο για να αποδειχτεί και στη δουλειά αυτή δεν έχει αυτή την ευκαιρία ιδιαίτερα.

 

 

Τι μήνυμα θες να στείλεις στον κόσμο που σε αγαπάει και σε ακολουθεί;

Να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την υποστήριξη που μου. Βλέπω πως σιγά σιγά αναγνωρίζουν κάτι από μένα, και το τι έχω κάνει μέχρι στιγμής και με ακολουθούν  σε κάθε βήμα που κάνω. Αυτό μου δίνει δύναμη για παρακάτω.

Yπάρχουν κάποια άλλα σχέδια που μπορείς να μας ανακοινώσεις; 

Θα ήθελα πολύ μα παίξουμε “LIVE”εφόσον πρώτα  αγαπηθούν τα τραγούδια . Πιστεύω ότι ο προορισμός της μουσικής πρώτα απ’ όλα είναι να διασκεδάζει τον κόσμο και έχουμε μεγάλη ευθύνη πρέπει όλα να είναι σωστά στην θέση τους.