ΝΕΑ παράταση για τα «Αυγά Μαύρα» στο Θέατρο Άρατος, 25-26/3, 1-2/4

Σάββατο 25/3, Κυριακή 26/3,
Σάββατο 1/4 και Κυριακή 2/4
στις 21.00 στο Θέατρο Άρατος

Μετά από 8 επιτυχημένες (sold out) παραστάσεις κατά τις οποίες σημειώθηκε το αδιαχώρητο στο θέατρο Άρατος και  τα εισιτήρια για την αρχική παράταση (18-19/3) να έχουν σχεδόν εξαντληθεί, τα «Αυγά Μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου παίρνουν ΝΕΑ παράταση.
Τα «Αυγά μαύρα» του πολυδιαβασμένου συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου είναι ίσως το κορυφαίο αντιπολεμικό βιβλίο που γράφτηκε με αφορμή τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Μια αληθινή ιστορία, ένα σπάραγμα ψυχής, που αφηγήθηκε ένα υπαρκτό πρόσωπο, μια γυναίκα,  σε ένα χωριό της Ρούμελης και μαγνητοφώνησε ο Χαριτόπουλος
Τα ανεξίτηλα σημάδια του εμφύλιου σπαραγμού στο μυαλό και το σώμα του Σπύρου και της Μαρίας. Δύο αδέρφια που τους χώρισε βίαια η κτηνωδία του πολέμου. Χρόνια αργότερα, κάθε συνάντηση τούς φέρνει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια. Γιατί η ιστορική πραγματικότητα δεν είναι παρά το άθροισμα της αλήθειας που φέρει κάθε άνθρωπος μέσα του.
Τα «Αυγά Μαύρα», το πρώτο θεατρικό κείμενο του Διονύση Χαριτόπουλου, περιγράφει μέσα από τα μάτια δύο νηπίων με συνταρακτική ειλικρίνεια και κόντρα στη λογική της διατεταγμένης λήθης το χρονικό της πιο αιματοβαμμένης ιστορικής περιόδου της χώρας. Η αφήγηση του Χαριτόπουλου καταφέρνει να στραφεί ενάντια σε κάθε πόλεμο όπου κι αν συντελείται και των τραγικών του συνεπειών.
Το έργο παίζεται με επιτυχία για 4 συνεχή χρόνια στην Αθήνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Διονύσης Χαριτόπουλος

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Κώστας Αβραμίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Σοφιαλίδης

Κοστούμια: Αγγελική Τσαβέλη

Σκηνικά – Φωτισμοί: Θέατρο Άρατος

Ηθοποιοί: Κώστας Αβραμίδης – Μαρία Ανθίδου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 21.00 (σχεδόν Sold out)
ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 21.00
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 21.00
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12 με Φράγκων)

Κόστος εισιτηρίου: 8 ευρώ, 5 ευρώ ανέργων

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6944 204 564, 6977 542 143

Οι συντελεστές ευχαριστούν τόσο τους ηθοποιούς, Νατάσσα Ασίκη και Αντώνη Αντωνίου, όσο και τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο για την άδεια παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων.