Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ // ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ πρώιμα ποιήματα και πεζά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ // Πρώιμα ποιήματα και πεζά
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – ΕΚΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:Γιώργος Ανδρειωμένος
ISBN 978-960-04-4964-8 // σελ.288 // 22,00 €

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να συγκεντρώσει και να συζητήσει τα πρώτα δημοσιευμένα (και μόλις δύο αδημοσίευτα) δείγματα γραφής του Ρίτσου, συνδέοντάς τα, παράλληλα, με τις ποικίλες περιπέτειες του βίου του και εντάσσοντάς τα στη σύγχρονή τους πολιτική και πολιτιστική συγκυρία.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, στις 8:30  μ.μ. στο cafe του βιβλιοπωλείου ΙΑΝOS.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ // πεζογραφία
ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ // ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΣΙΩΠΕΣ
ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ //
ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΣΙΩΠΕΣ

ISBN: 978-960-04-4971-6 // σελ. 304 // 14,00 €

Καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.
Μια δεκαοχτάχρονη Ελληνίδα της Διασποράς έρχεται σε επαφή με την αρχαιολογική σκαπάνη…

Ένα μυθιστόρημα για την προσωπική και συλλογική μνήμη. Τα όνειρα της πρώτης νιότης, ο πόλεμος, η μοναξιά. Το βάναυσο πέλμα της Ιστορίας. Η λεηλασία ενός πολιτισμού. Ένας έρωτας θανάτω θάνατον πατήσας. Μια κέδρινη λάρνακα που περιμένει.

ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ - Η ΖΩΗ ΑΥΡΙΟ, Η ΖΩΗ ΧΘΕΣ
ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ //
Η ΖΩΗ ΑΥΡΙΟ, Η ΖΩΗ ΧΤΕΣ

ISBN 978-960-04-4913-6 // σελ.344 // 14,00 €

Μια συγκλονιστική μαρτυρία της ηθοποιού Σοφίας Αλεξανιάν για τη σκληρότητα του πολέμου που έζησε, για τη διάσωση των ομογενών της Αμπχαζίας και για το όνειρό της να μορφωθεί.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ (Ακαδημίας 32). 

ΠΕΤΡΟΣ ΒΟΥΝΙΣΕΑΣ // ΤΟ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ
ΠΕΤΡΟΣ ΒΟΥΝΙΣΕΑΣ //
ΤΟ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ

ISBN: 978-960-04-4939-6 // σελ. 184 // 11,00 €
Τρία παιδιά που γερνάνε πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα, αλλά νομίζουν πως αυτό ισχύει για όλους, μια και τους έχουν πει ότι τα παιδιά που βλέπουν στην τηλεόραση είναι ηθοποιοί και τους ηθοποιούς τους μακιγιάρουν. Πηγαίνουν σε ένα σχολείο με παιδιά που έχουν την ίδια πάθηση με αυτούς, το σχολικό τους έχει φιμέ τζάμια, ο κόσμος μοιάζει να έχει κλείσει τα φώτα γύρω τους για να μην μπορούν να δουν την αλήθεια.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή, 14/12, στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ (Ακαδημίας 32). 
ΛΟΥΚΑΣ Χ. ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ - ΜΠΟΥΡΙΝΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΑΣ - NO PROBLEM MANAGER
ΛΟΥΚΑΣ Χ. ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ //
ΜΠΟΥΡΙΝΙ

ISBN: 978-960-04-4934-1 // σελ. 256 // 12,50 €
Μια φθινοπωρινή θαλασσινή περιπέτεια ζωής, του πενηντάρη Κώστα, στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων, για να αντιμετωπίσει την πρώτη του σοβαρή οικογενειακή κρίση. Ένα ταξίδι αναζήτησης στην αγάπη, τη φιλία
και τις ανθρώπινες σχέσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΑΣ //
NO PROBLEM MANAGER

ISBN: 978-960-04-4952-5 // σελ. 448 // 15,50 €
…Επινόησε τον No Problem Manager, που έδινε λύσεις σε αναποφάσιστους. Έτσι άρχισε να κερδίζει χρήματα και να ανακαλύπτει νέες πτυχές του εαυτού του. …Ύστερα από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα καινούργιο δίλημμα…
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ // μελέτες-δοκίμια
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ // ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΟ ΜΑΔΟΥΡΟ
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ //
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Από τον Τσάβες στον Μαδούρο

ISBN 978-960-04-4967-9 // σελ.320 // 15,00 €
Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης ταξίδεψε δύο φορές στη Βενεζουέλα, όπου συνάντησε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο αλλά και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ενώ κατέγραψε και τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Επιπλέον, συνομίλησε με αρκετούς από τους λεγόμενους πολιτικούς κρατούμενους.
Οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και τα άγνωστα ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο φωτίζουν το σκοτεινό παρασκήνιο της μεγάλης κρίσης στη Βενεζουέλα.
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ // ποίηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ // ΘΕΡΙΣΤΡΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ // ΘΕΡΙΣΤΡΟΝ
ISBN: 978-960-04-4950-1 // σελ. 120 // 16,60 €
Το ένατο ποιητικό βιβλίο του Δ. Κ. είναι μια εκτενής ποιητική σύνθεση, δομημένη σε τέσσερις ενότητες.Θέριστρον είναι το εργαλείο του θερισμού, το δρεπάνι, αλλά συνάμα και το θερινό ένδυμα. Δημιουργώντας σύγχρονο ποιητικό ιδίωμα, μέσα από την συνομιλία με την έμμετρη αλλά και την μοντερνιστική ποιητική παράδοση, ξετυλίγεται ο θερισμός από τη φθορά του χρόνου και η ανθοφορία της αιωνιότητας. Το πένθος της απώλειας από την αιχμαλωσία στην ειρκτή της ιστορίας συνυπάρχει  με το αίτημα για νόημα που μπορεί να φωτίσει την ιστορία και τον κόσμο σε  παρακλητική και προσευχητική γλώσσα, με ενσωματωμένα θραύσματα από όλο τον πλούτο της γλωσσικής παρακαταθήκης.
ΕΛΛΗ ΦΡΕΓΓΙΔΟΥ - ΠΑΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΒΡΕΔΑΚΗ // ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – βιβλία για παιδιά
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - σειρά ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
νέα σειρά βιβλίων του αγαπημένου των παιδιών
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ Ο ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΜΠΕΡΙΟΥ ΒΟΛΤ! ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ, ΘΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Ακολουθήστε τον! 
KATIE KITAMURA - ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 απονέμονται τα βραβεία
The Athens Prize for Literature στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών 
σε συνεργασία με την
Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποψήφιο στην κατηγορία του Ξένου Μυθιστορήματος είναι το βιβλίο της Katie Kitamura ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ, σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού, που κυκλοφόρησε το 2017.
«Ένα ατμοσφαιρικά και συναισθηματικά εκλεπτυσμένο μυθιστόρημα, που θυμίζει τις πιο έντονες στιγμές των θρίλερ της Πατρίσια Χάισμιθ». – BBC

“Duo Tar” στη Galerie Δημιουργών! τη Παρασκευή 13 Απριλίου

Το “ Duo Tar ”  αποτελεί μια σύγχρονη μουσική πρόταση, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια και ορχηστρικά έργα της Latin, Jazz, Flamenco και Κινηματογραφικής Μουσικής μέσα από συνθέσεις των Α.C. Jobim, L. Bonfa, C.Evora, M. Pereira, ...