Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Κέδρος

Κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος τα παιδικά βιβλία:

  • ΤΟ ΑΓΟΡΙ-ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ, της Λίσα Τόμσον, (μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου). Ένα βιβλίο που συνδυάζει μυστήριο, χιούμορ και τρυφερότητα. Μια ιστορία για τη φιλία που μπορεί να συναντήσεις όταν νιώθεις τη μεγαλύτερη μοναξιά· για την ελπίδα που μπορεί να γεννηθεί μέσα σου όταν βυθίζεσαι στον φόβο.
  • «…ΦΑΡΜΑΚΟ, ΓΙΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ!» – Το φάρμακο στο λαϊκό παραμύθι – Το παραμύθι σαν φάρμακο του Μανόλη Μαυρολέων, με εισαγωγή του Στέλιου Πελασγού και την υπέροχη εικονογράφηση του Γιάννη Γιγουρτάκη. Δεκαπέντε λαϊκά παραμύθια και δύο από το διαδίκτυο μας αφηγούνται ιστορίες με φάρμακα και συνταγές, διασκευασμένα, μεταπλασμένα, μεταγραμμένα, αλλά πάντα με σεβασμό στον αρχικό τους μύθο και στην παράδοση από την οποία προέρχονται, έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο «φρέσκα» και πρωτότυπα, για να μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, και κυρίως για να μπορούν να «επιστρέψουν» με σύγχρονο τρόπο εκεί όπου ανήκουν: στον προφορικό λόγο, στην αφήγησή τους…
  • 43. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΑΠΥΡΟΥ και 44. ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης). Δύο νέες περιπέτειες τουΤζερόνιμο Στίλτον στη σειρά ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: είναι η σειρά που απολαμβάνουν τα παιδιά γιατί έχει χιούμορ, δράση, και πολλές ανατροπές. Είναι η σειρά που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδει διαχρονικές ηθικές αξίες.
  • Η ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΘΑ και τα ξαδέρφια της (κείμενο: Μαρίσα Λόπες Σορία – Εικονογράφηση: Λουσία Σεράνο – μετάφραση: Έλενα Μανδήλα & Αριάδνη Μοσχονά) μια νέα σειρά για μικρά παιδιά από 4 ετών που μιλάει για τα συναισθήματα. Γιατί το συναίσθημα είναι πιο σημαντική κινητήρια δύναμη ακόμη και από τη γνώση. Μαθαίνουμε μόνο με αγάπη, και μόνο ό,τι έχει συναισθηματική αξία.

Και, τέλος, επανεκδόθηκε το παραμύθι Η ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΦΕΤΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ της Έρης Ρίτσου, με νέα εικονογράφηση της Έρσης Σπαθοπούλου. Ένα τρυφερό παραμύθι για την υιοθεσία.